top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De bijzondere avonturen van Arda Giz – Ünver Alibey

Ik kreeg van Uitgverij Hamley een oproep voor recensenten van dit e-book. Het is iets buiten de genres die ik normaal lees, dus dit wordt een nieuwe ontdekking.

Nederlands | E-book | 9789464661668 | 22 februari 2023 | Adobe ePub Uitgeverij Hamley Books | Prijs 4,99


Voor het lezen:

Uitgeverij Hamley Books kondigde een nieuwe e-book aan dat vertaald zou worden vanuit het Turks. Daarnaast is het ook nog eens een genre dat ik eigenlijk nooit lees. Ik kreeg de kans van Uitgeverij Hamley Books om dit e-book te lezen en te recenseren. Dank je wel. Ik ben enorm benieuwd of het genre en de verhalen me aanspreken. De cover is een gave illustratie van een galaxy die kleurrijk en uitnodigend is.

 

Het verhaal: Het leven van de vijftienjarige Arda loopt wat anders dan bij de meeste van zijn leeftijdsgenoten. Een van zijn beste vrienden verhuisde naar Duitsland en de andere naar Japan. Daarnaast bezat Arda een bijzonder talent, tijdreizen, wat hij is verloren. Hij is hierdoor eenzaam en verloren. Dan ziet hij een bende die een meisje lastig valt. Hij bedenkt zich geen moment en komt in actie. Het Meisje in het Roze verdwijnt zo snel ze kan, maar hierdoor komt Arda wel op het spoor van een grote samenzwering die het einde op aarde kan betekenen. Plastic bedreigt de planeet en klimaatactivisten verdwijnen.

 

Conclusie:

Het verhaal is heerlijk vlot en krachtig geschreven met levendige dialogen. We volgen de bijzondere avonturen van Arda Giz. Het verhaal switcht nog wel eens van perspectief tussen verschillende personages. Daarnaast moest ik echt wennen aan de buitenlandse namen, want die zeiden me niet direct of dat het nu een man of vrouw was én zijn er ook nog fictieve personages in het verhaal. Ik moet zeggen door deze wissel en soms verwarring, werd ik voor mijn gevoel niet echt meegezogen in de verhaallijn.


De verhaallijn is origineel en fantasierijk. De fantasie ging soms wat ver, maar dat moet denk ik bij een science fiction boek kunnen. Ik kon hier soms niet helemaal in mee gaan merkte ik, het voelde niet altijd helemaal geloofwaardig, maar dit kan ook aan mij persoonlijk liggen natuurlijk. Wel moet ik zeggen dat ik het super element vond dat in de verhaallijn aandacht besteed wordt aan het klimaat en de milieuvervuiling en de impact die dat op ons heeft. Het is op een enorm passende wijze in de verhaallijn verweven.


De bijzondere avonturen van Arda Giz is een origineel en fantasierijk verhaal, voor mij persoonlijk ging de fantasie wat ver, maar misschien is het toch niet helemaal het genre wat me aanspreekt. Wel bevat de verhaallijn sterke thema's die een duidelijke boodschap aandragen en je aan het denken zetten.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page