top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown

Ik ben fan van de boeken van Brené Brown. Al haar boeken weten me keer op keer te raken en brengen me verhelderende inzichten.Nederlands | Paperback | 9789400502482 | Druk: 1 | april 2013 | 240 pagina's


Beschrijving:

Wat betekent het voor jezelf en de wereld als je je kwetsbaar opstelt? In deze westerse wereld waarbij het lijkt te draaien om perfectionisme en het nemen van risico’s en de focus op succes en status. Op welke vlakken stel jij je kwetsbaar op; je werk, relaties of de opvoeding van je kinderen? In welke situatie je je ook bevindt, het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen. Maar is het eigenlijk niet veel moeilijker om het niet niet te doen en jezelf je je hele leven de vraag te blijven stellen, wat als ik het wel had geprobeerd? Wat als ik mezelf wel had laten zien?

Wanneer een ander dit gedrag laat zien vinden we dit moedig, dapper en een vorm van kracht. Bij onszelf vinden we ons dan vaak zwak en waardeloos. Maar waarom willen we de hele dag de schijn hoog houden voor de rest van de wereld, terwijl we ons van binnen heel anders voelen? Kwetsbaarheid is een emotie die voor velen ongemakkelijk voelt. We associëren het met onzekerheid. Maar, volgens de schrijfster Brené is deze kwetsbaarheid juist een basis wat alles mooi maakt in het leven. Zoals liefde, vertrouwen en vreugde.

Ga mee op reis in het verhaal van Brené en laat je perfectionisme varen en omarm je kwetsbaarheid en uitdagingen.

 

Voor het lezen:

Brené Brown is voor mij gewoon echt een van de favoriete schrijfster van boeken op t gebied van psychologie en zelfontwikkeling. Alleen de titel is al veelbelovend en ik ben benieuwd naar haar verhelderende inzichten en theorieën.


Tijdens het lezen: Ik ervaar veel herkenning de voorbeelden van personen die ze interviewt in haar verhalen. Ik denk namelijk dat kwetsbaarheid iets is waar we allemaal tot op bepaalde hoogte als mens zijnde mee worstelen. Ze brengt mooie inzichten hierover, waar je ook soms echt even over moet nadenken.


Conclusie: Weer een geweldig boek en zo wordt het rijtje van Brené Brown boeken in mijn kast weer een stukje groter. Wat een prachtig mooi boek was dit weer. Hoe Brené altijd kan zorgen voor een goede wetenschappelijke onderbouwing van haar inzichten en theorieën die ze hieruit heeft getrokken en toch het verhaal duidelijk, helder en krachtig laat zijn zonder door te schieten in een saai theoretisch verhaal vindt ik enorm sterk. Het is zoals alle boeken die ik tot nu toe van Brené heb gelezen weer een boek dat heerlijk wegleest. Wel moeten soms stukken van informatie bij mezelf bezinken en merk ik nadat ik het boek heb weggelegd nog altijd over haar verhaal en woorden aan het nadenken ben. Ik denk, om voor mezelf te spreken, dat dat er bij mij voor zorgt dat het boek me echt raakt en aanspreekt. Het heeft me geïnspireerd en mooie inzichten gebracht en is absoluut het lezen waard.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page