top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Durf te leiden – Brené Brown

Het laatste boek dat ik nog van haar miste in mijn kast. Al haar andere boeken heb ik meerdere keren verslonden. Ik ben echt fan van haar werk, dus ook enorm benieuwd naar dit boek.


Nederlands | Paperback | 9789400511071 | Druk: 1 | februari 2019 | 320 pagina's | Lev. Uitgevers


Beschrijving:

Het boek Durf te leiden van Brené Brown gaat over echt leiderschap: vanuit het hart en vol moed, en hoe we dat in de praktijk kunnen brengen.


Brené Brown heeft de afgelopen twintig jaar onderzoek gedaan naar de emoties en ervaringen die betekenis geven aan ons leven, en werkte de afgelopen zeven jaar nauw samen met leiders en cultuurveranderaars over de hele wereld. Ze ontdekte dat allerlei bedrijfstakken, van kleine

start-ups tot Fortune 50-bedrijven, met dezelfde vraag worstelen: "Hoe ontwikkelen we moediger leiders en hoe verankeren we moed en durf in onze bedrijfscultuur?'


In dit nieuwe boek combineert Brené haar onderzoeksresultaten met persoonlijke verhalen en voorbeelden om deze vraag te beantwoorden. Durf te leiden gaat over echt leiderschap: vanuit het hart en vol moed.

 

Voor het lezen:

Aangezien haar eerdere boeken mij veel inzichten en motivatie hebben gegeven, ben ik enorm benieuwd naar dit boek. Ik ben namelijk zelf een introvert en hou me graag lekker op de achtergrond, maar ik ben wel benieuwd of ik hiermee meer handvaten kan krijgen om meer leiderschap over mijn eigen leven te pakken en daardoor ook beter mijn grenzen kan aangeven en bewaken.


Tijdens het lezen:

Het boek leest, net als alle andere boeken van Brené Brown heerlijk weg. Wetenschappelijke inzichten combineert ze met praktijkvoorbeelden, hierdoor wordt het verhaal ook niet te zwaar en te wetenschappelijk, maar blijft het prettig en aangenaam leesbaar.


Conclusie:

Ook dit boek van Brené Brown leest weer heerlijk weg. Ze weet wetenschappelijke onderzoeken en bevindingen makkelijk en toegankelijk te maken. Door de vele (persoonlijke) praktijkvoorbeelden kan je je gemakkelijk een beeld van alles krijgen. Daarnaast weet Brené je ook weer aan te moedigen om zelf met bepaalde inzichten aan de slag te gaan. Het boek geeft zeker een ander beeld op leidinggeven als het beeld dat ik er voorheen altijd over had. Brené laat zien dat goed leidinggeven ook je kwetsbaar opstellen, moed, (zelf)vertrouwens, schaamte en empathie van je eisen en vergen. Dit is de enige manier om echt goed en krachtig leiding te kunnen geven. Brené heeft het in haat verhaal niet alleen over leiding geven aan anderen, maar ook vooral over leiding nemen van jezelf. Vooral dit laatste sprak mij persoonlijk erg aan. Hierin heb ik veel leer- en aandachtspunten voor mezelf ontdekt, waar ik mee aan de slag kan en wil.

Daarnaast staat ze ook stil wat jou meest belangrijke waarden zijn. Stop met jongleren en alles willen nastreven maar kies maximaal 3 waarden en streef die 100% en in volle kracht na.

Ik heb echt weer genoten van dit geweldige boek van Brené Brown, het heeft me weer veel waardevolle inzichten gebracht. Ook dit boek krijgt een plekje bij mijn favorieten in de boekenkast!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page