top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Eeuw van de Vhéi – Valentijn Ringelberg

Eindelijk gaat het avontuur weer verder én ben ik ook nog een van de gelukkige die deel mag nemen aan de blogtour. Bedankt Valentijn!

Nederlands | E-pub | 1230005343379 | maart 2022 | 149 pagina's | Uitgeverij Cauldron Books


Voor het lezen:

Tot nu toe heb ik alles van deze serie gelezen en natuurlijk wilde ik enorm graag lezen hoe dat deze serie verder zou gaan. De serie bevalt me tot nu toe erg goed. Gelukkig was ik een van de gelukkig die deel mocht nemen aan de blogtour van dit nieuwe deel van Valentijn. De cover is werkelijk prachtig, helaas is deze als e-book natuurlijk niet zo zichtbaar. Maar dat doet natuurlijk niets af aan het verhaal. Ik ben heel benieuwd wat dit deel me gaat brengen.

 

Het verhaal:

Ontrafel vier verhalen die de geschiedenis van Vha’Rymn vormden.


Op Jho, een eiland ver weg van Vha’Rymn, wordt de jonge Umuli Acksol door de eilandsjamaan aan zijn nieuwe levenspartner gekoppeld. Toch blijkt uit een visioen van de sjamaan dat de Schepper meer voor hem in petto heeft, iets dat het eiland op haar grondvesten doet schudden.


Velara werkt in de winkel van haar oom als ze bezoek krijgt van een toegetakelde vrouw. Gelukkig weet ze haar een helpende hand te bieden, al blijkt het uiteindelijk een voorbode te zijn van een gebeurtenis die Velara’s leven – en dat van haar dochter – voor altijd zal veranderen.


Als Vhéi groeit Yza op bij zijn Nomadenfamilie in de bergtempel van Nepherië. Hoe ouder hij wordt, hoe rustelozer zijn vleugels beginnen te worden. Ze snakken naar vrijheid. Zal het Yza lukken om zijn lotsbestemming te omarmen?


Op boerderij Woestzicht heerst er een ziekte die bekendstaat als De Zwarte Kus. Het tast de gewassen aan en Nüro en zijn ouders zien hun inkomsten in rook opgaan. Toch lijkt er een lichtpuntje aan de horizon te verschijnen, een kans die grote gevolgen zal hebben.

 

Mijn ervaring:

De novelle is opgedeeld in vier verhalen van Jho, Velara, Yza en Nüro die in het grote verhaal aan bod kwamen. Je krijgt nu van alle vier karakters een stuk achtergrond informatie waardoor het verhaal van Vha'Rymn nog meer diepgang krijgt.


De schrijfstijl van Valentijn is vlot, krachtig maar ook filmisch, waardoor dat je je goed in het verhaal kan inleven. De verhaallijnen van alle 4 de karakters zijn enorm uiteenlopend en allemaal origineel en uniek op een eigen manier. Hierdoor krijgen de 4 karakters ook allemaal een hele eigen persoonlijkheid. De verhalen van de 4 verschillende karakters zijn naar mijn mening wel kort, wanneer ik iedere keer echt helemaal in het verhaal zat was het helaas alweer afgelopen en switchte we naar een heel ander karakter. Wel is het enorm leuk dat we zo over de 4 karakters echt achtergrondinformatie hebben opgebouwd.


Het verhaal is een zijtak van de serie zelf, waardoor er in dit boek niets gebeurd met Elfyn Phaun het hoofdkarakter van de serie zelf. Ik ben dan ook enorm nieuwsgierig hoe Valentijn straks ook die verhaallijn weer laat vervolgen en hoe dat de karakters die we in dit deel veel beter hebben leren kennen weer in de serie verder gevormd worden.


Het is een spannende, originele novelle met 4 hele uiteenlopende verhalen van de geschiedenis van Vha'Rymn. Op zich kan deze novelle los gelezen worden van de serie, maar ik denk dat het totaalbeeld beter op zijn plek valt als je de serie echt vanaf het begin af aan begint te lezen.

Deze novelle is een prachtige aanvulling en verdieping op de serie en ik kan dan ook niet wachten tot de reis van Elfyn Phaun verder gaat.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page