top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Gelukkig leven kun je leren – Dr. Marian Rojas Estapé

Dit klinkt als muziek in mijn oren! Ik wil graag mijn brein leren trainen om gelukkiger te worden.

Nederlands | Paperback | 9789021036779 | 31 mei 2023 | 224 pagina's Uitgeverij LS Amsterdam | Prijs €21,99


Voor het lezen:

Gelukkig leven is iets dat iedereen denk ik wel wil en zo veel mogelijk nastreeft. De prachtige simpele cover, weet direct mijn aandacht te trekken. De typografie van de titel in vrolijke kleuren waarbij het woord gelukkig is geschreven is in samenwerking met de vrolijke elastieken bal in alle kleuren van de regenboog een uitnodigend beeld. Ik ben enorm benieuwd wat ik over het brein ga leren, om zo beter mijn emoties te kunnen sturen.

 

Het verhaal:

Wil jij gelukkig leven? Dat is mogelijk met de juiste training. Ervaar minder stress, negatieve gedachten, voel je optimistischer en verbeter je emotionele intelligentie en assertiviteit. In het praktische boek legt Psychiater Marian Rojas Estapé je uit hoe je brein reageert op stress, bedreiging, hyperstimulatie en de prikkels van het digitale tijdperk. Met bewezen technieken, laat Psychiater Marian Rojas Estapé zien hoe we alles uit ons leven kunnen halen, zodat je vandaag nog kan beginnen met een gelukkiger leven.

 

Mijn ervaring:

Psychiater Marian Rojas Estapé schrijft heel vlot, toegankelijk en erg helder. Hierdoor leest het boek enorm prettig en fijn weg én weet ze met haar kennis en inzichten echt de diepte en de werking van het brein in te gaan. Het boek is mega interessant, leerzaam en zit boordevol prachtige inzichten en kennis. Daarbij weet ze haar kennis en verhaal op erg enthousiaste en inspirerende wijze te brengen, waardoor je direct aan de slag wilt en dingen positiever gaat inzien. Het verhaal van psychiater Marian Rojas Estapé is een combinatie van wetenschappelijke kennis, praktische tips en mooie praktijkvoorbeelden. Daarbij is het echt een compleet en volledig boek. Wat ik zelf enorm waardevol en leerzaam vond was de kennis die ze deelden waarom het brein in bepaalde situaties doet wat het doet. Welke stukken in de hersenen worden aangestuurd, welke stoffen komen hierbij vrij en vooral hoe kan je door middel van oefening en training hier verandering in brengen. Het is absoluut een boek dat je aan het denken zet en ondanks dat ik al enorm veel boeken over en rondom dit thema gelezen heb, is dit echt wel een heel compleet, volledig en helder boek. Ze blijft echt bij de kern en dwaalt niet af. Met de praktijkvoorbeelden, zie je direct hoe bepaalde gebeurtenissen of situaties tot uiting komen en met haar zinvolle en heldere tips kan je zelf aan de slag. Gelukkig leven kan je leren is een enorm leerzaam, helder en inspirerend boek. Het is echt een compleet boek dat de diepte in gaat over de werking van het brein in bepaalde situaties. Toch weet ze haar kennis en inzichten zo te verwoorden dat het te begrijpen en duidelijk blijft. Daarbij ondersteunt ze haar verhaal met goede praktijkvoorbeelden en legt Psychiater Marian Rojas Estapé uit hoe je zelf aan de slag kan om je brein te trainen en gelukkiger te leven. Na het lezen van dit boek heb ik positieve energie te pakken!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page