top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Hoe overleef je diëten? Kookboek – Michael Greger

Ik kreeg van Uitgeverij Passie de vraag of ik dit kookboek wilde lezen en recenseren. Onwijs bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789492847072 | 28 april 2023 | 256 pagina's | Uitgeverij Passie | 30,95


Voor het lezen:

Ik ben erg nieuwsgierig naar het kookboek van Dr. Michael Gregor. Zeker omdat ik al het een en ander gelezen heb over zijn visie en levensstijl. Aangezien ik zelf vegetarisch eet en zo gezond mogelijk eet, ben ik enorm benieuwd naar zijn recepten en hoop ik daarmee ook een gevarieerde en gezondere levensstijl voor mezelf te gaan creëren. Ik heb hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal: Na zijn boek Hoe overleef je? Brengt Michael Greger nu een kookboek uit met meer dan 100 recepten. Hierbij legt hij, wetenschappelijk onderbouwd, uit hoe je gezond kunt leven en kan afvallen met blijvend resultaat. Hij toont heerlijke en gezonde opties waarmee je niet meer bezig hoeft te zijn met 'diëten'. Met dit val je af op gezonde wijze en bouw je een gezonde levensstijl op die je gemakkelijk vol kan houden. Daarbij biedt Michael 21 afvalversnellers en praktische adviezen die een einde maken aan de eindeloze afvalstrijd en het tellen van calorieën. Verbeter de kwaliteit van je leven met dit heerlijke kookboek.

 

Mijn ervaring:

Het boek begint met een heldere inleiding waarin Michael Gregor zijn visie en methode kort en bondig uitlegt en je doorverwijst naar zijn andere boeken waarin, indien gewenst, meer informatie te vinden is. Vervolgens legt hij uit hoeveel een man en vrouw aan kcal nodig heeft en wat de invloed van een plantaardige levensstijl op de kwaliteit van je leven heeft. Vervolgens wijdt hij een stuk aan afvallen en deelt hij tips en voedingsmiddelen die dit proces ondersteunen. Hij weet dit helder, kort en bondig te verwoorden. Door de duidelijke koppen is iets terugzoeken hierover ook erg gemakkelijk.


De rest van het boek bestaat uit recepten die zijn opgedeeld in de categorieën; soepen, salades, pasta, groenten, bonen, granen, ontbijt, fruit en keukenvoorraad.

Vervolgens volgt nog een bijlage waarin de kooktijden van peulvruchten en granen en referenties vermeld worden.


De recepten zijn allemaal veganistisch en er worden geen enkele keer pakjes of zakjes gebruikt, maar alles bestaat uit verse ingrediënten en veel kruiden en specerijen. Wat me wel direct opvalt is dat de recepten wel een grote hoeveelheid aan ingrediënten bevatten en niet allemaal even gemakkelijk te verkrijgen zijn. Dit vind ik persoonlijk wel een minpuntje. In het weekend vind ik het heerlijk om lang in de keuken te staan, maar door de week ben ik persoonlijk niet van het moeilijke en lange koken. De aangegeven recepten zijn allemaal voor 4 tot 6 personen, waardoor ik in mijn geval gelijk voor een paar dagen eten heb. Daarbij staat bij elk recept de moeilijkheidsgraad vermeld en bij sommige recepten wordt vermeld als het erg weinig kcal bevat.

De recepten zijn erg smaakvol en verrassend lekker. Ik heb zelf 5 recepten geprobeerd waaronder de waldorfsalade, de kaasachtige broccolisoep, gekookte overnight oats met bananen en pecannoten, mango-framboos chiapudding en gevulde paprika's.


Hoe overleef je diëten? Kookboek is een verrassend kookboek voor iedereen die op zoek is naar recepten om een gezonde en veganistische levensstijl te volgen. Het boek bevat meer dan 100 uiteenlopende, smaakvolle en lekkere recepten met verschillende moeilijkheidsgraden. Het is niet een kookboek waarmee je snel iets moet willen koken, want de meeste recepten bevatten wel veel ingrediënten. Ik ben zelf niet op zoek naar een dieet of afvalmethode dus of het ook daaraan bijdraagt kan ik niet zeggen. Wel kan ik zeggen dat ik ervaren heb dat een plantaardige levensstijl mijn gezondheid verbetert.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page