top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Inner workout – Angélique Heijligers

Na het lezen van Morning medicine van Angélique was ik gelijk nieuwsgierig naar haar nieuwe boek. Ik kreeg van Lev. boeken de kans het boek te lezen en recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Hardback | 9789400513471 | Druk: 1 | 10 november 2022 | 2932 pagina's Uitgever Lev. boeken | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Na het lezen van het vorige boek van Angélique, Morning medicine, die me enorm wist te inspireren, was ik gelijk nieuwsgierig naar haar nieuwe boek. Daarnaast sluit het onderwerp van haar nieuwe boek ook perfect aan bij mijn huidige leefsituatie. Na ook een heftige sportperiode waar resultaat voorop stond, is bij mij nu langzaam die switch aan het komen. Ik hoop dat het nieuwe boek van Angélique me gaat motiveren en inspireren deze nieuwe weg verder in te slaan. Het boek heeft net als haar vorige boek, een bijzonder klein formaat. Door de linnen gebonden hardcover heeft het boek gelijk een bijzondere en luxe uitstraling. Ook de goudprint maakt het boek enorm speciaal. Ik vind het een prachtige cover, dus ik hoop dat de inhoud van het boek net zo goed gaat zijn.

 

Het verhaal:

Met welke intentie doe jij je workout? Integreer jij je fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid in je dagelijkse workout? De fitness industrie is enorm aan het transformeren. Voorheen lag de focus vooral op het uiterlijk, tegenwoordig wordt ook aandacht besteed aan je innerlijke wereld. Regelmatig trainen op de juiste manier doet iets met je gevoel van eigenwaarde, geluk en focus gedurende de dag. Angélique Heijligers deelt haar kennis, inzichten en praktische oefeningen die je in elke workout kan integreren om tegelijkertijd te werken aan de subtielere lagen in jezelf. Hierdoor vergroot je je zelfkennis en ben je meer in het hier en nu.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een voorwoord van iemand die geïnspireerd is geraakt door Angélique. Dit enthousiasme werkte aanstekelijk en ik kreeg nog meer zin om van het boek te gaan genieten.


Het boek heeft een hele heldere opbouw. Het eerste deel is vrij algemeen en gaat vooral over de verandering van de fitnesscultuur en de basis van je lichaam. Dit heeft Angélique helder en prettig uitgelegd en vormt een goede solide basis voor de rest van haar boek en verhaal.


In het tweede deel behandelt Angélique de elementen;

- Eigenwaarde

- Focus

- Schaduwzijde

- Vrijheid

Dit doet ze aan de hand van hele heldere uitleg, duidelijke praktijkvoorbeelden door middel van interviews, inzichten en ervaringen en bovenal praktische oefeningen. Wat ik echt een mega pluspunt vind is dat dit geen oefeningen zijn waarbij er dagelijks nog meer op je to-do lijstje komt te staan, maar dat het oefeningen zijn die je in je workout kan integreren. Het zijn hele heldere stap voor stap oefeningen die voor iedereen toegankelijk en haalbaar zijn. Ik ben gelijk met de oefeningen aan de slag gegaan. Aangezien ik dagelijks in de sportschool te vinden ben, kon ik gelijk de verschillende 'upgrades' in mijn workouts testen. Ik stond versteld van hoe effectief de oefeningen waren en ik echt een verschil ervaarde.

Tot slot volgt nog een mooie afsluiting van haar prachtige, motiverende en inspirerende boek.


Angélique Heijligers heeft me met haar nieuwe boek weer enorm weten te inspireren en motiveren. Zonder moeite integreer je de oefeningen, ofwel upgrades, toe aan je dagelijkse workout met goed en voelbaar resultaat. Ik ga de oefeningen en kennis die ik heb opgedaan zeker blijven gebruiken. Ik raad het boek dan ook echt iedereen aan die meer uit zichzelf en zijn/haar workout wilt halen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page