top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Misschien is het anders – David Yoon

Een heerlijke Young Adult, met een opvallende en knallende cover die net een beetje anders is. Ik ben enorm benieuwd.

Nederlands | Paperback | 9789000364572 | Druk: 1 | september 2019 | 304 pagina's | Uitgeverij van Goor


Beschrijving:

Frank Li is een Tussenpersoon – zijn zelfverzonnen term voor Koreaans-Amerikaanse kinderen die gevangen zitten tussen enerzijds de traditionele verwachtingen van hun ouders en anderzijds hun Amerikaanse omgeving. Zijn ouders hebben één regel wanneer het over relaties gaat: date een Koreaanse. Dat wordt moeilijk wanneer Frank verliefd wordt op de slimme, mooie, maar ook witte Brit.


Mede-Tussenpersoon Joy heeft hetzelfde probleem, dus ze sluiten een deal: ze doen alsof ze met elkaar daten om zo hun ouders om de tuin te leiden. Het lijkt een perfect plan, maar uiteindelijk leiden hun nepdates ertoe dat Frank zich afvraagt of hij de liefde – en zichzelf – ooit echt goed begrepen heeft.


'Misschien is het anders gaat over een jongen die doet alsof hij verliefd wordt om vervolgens echt verliefd te worden. Deze jongen is Koreaan-Amerikaans, net als ik.' David Yoon

 

Voor het lezen:

Ik ben niet bekend met de Koreaans-Amerikaanse cultuur en dat maakt me heel erg nieuwsgierig naar dit boek. De beschrijvende tekst is in ieder geval veelbelovend.


Conclusie:

In dit boek duik je in het leven van Frank Li. Een Koreaanse jongen die opgroeit in America. Hij voelt zich gevangen tussen twee culturen. De traditionele Koreaanse cultuur van zijn ouders en de vele vrijere Amerikaanse cultuur.

Zo is er thuis de regel dat hij alleen mag daten en thuis mag komen met een Koreaanse. Iets anders wordt niet geaccepteerd door zijn ouders. Op die manier is hij ook zijn grote zus Hanna verloren die nu tot zijn grote verdriet verstoten is. Dan wordt hij verliefd is op Brit een wit Europees-Amerikaans meisje.

Mede-tussenpersoon Joy heeft hetzelfde probleem. Zij is verliefd op de Chinese Wu, maar mag ook enkel alleen met een Koreaanse jongen thuis komen. Samen sluiten ze een deal om hun ouders om de tuin te leiden door te gaan nep-daten en zo de regels van thuis te omzeilen. Het lijkt het perfecte plan. Hun ouders zijn tevreden en hun kunnen hun eigen keuzes in de liefde volgen. Maar dan loopt alles dan in een keer anders als Frank Li ontdekt wat echte liefde is.


Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin wat moeite had om in het verhaal te komen. Misschien omdat ik niet weet hoe het is voor iemand om in twee culturen te leven. Maar uiteindelijk zat ik zo in het verhaal dat ik het niet meer kon wegleggen en werd ik er compleet in meegezogen.

David Yoon heeft een hele vlotte en krachtige schrijfstijl. Hierdoor blijft het tempo lekker in het verhaal en gaat het niet vervelen. Het is een heerlijk liefdesverhaal, maar door de culturen kreeg het voor mij een bijzondere en originele twist. De worstelingen waar sommige immigranten die in twee culturen opgroeien mee te maken krijgen was iets waar ik niet eerder bij stil had gestaan.


De verhaallijn had verassende wendingen en was het voor mij ook een geestverruimend boek. Het is een verhaal wat me zeker zal bij blijven. Ik vind het echt een aanrader om te lezen!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page