top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Nooit meer diëten – Daan Remarque

Toen ik dit nieuwe boek bij Uitgeverij Volt langs zag komen was ik gelijk nieuwsgierig. Ik kreeg de kans op een recensie-exemplaar. Super bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789021469362 | 15 december 2022 | 272 pagina's Uitgeverij Volt | Prijs €15,-


Voor het lezen:

Toen ik dit boek langs zag komen bij Uitgeverij Volt was gelijk mijn interesse gewekt. Na het proberen van vele diëten mijn verleden met een eetstoornis, blijft voor mij mijn gewicht en de gevoeligheid voor keuze in voeding altijd een gevoelig onderdeel. Dit boek lijkt me dan ook precies een boek dat me weer even een reminder geeft en met beide benen terug op de grond gaat zetten. Ik ken Daan Remarque nog niet, maar ik ben erg benieuwd naar zijn kennis en inzichten als gedragspsycholoog op voeding en diëten.

 

Het verhaal:

Heb jij last van hinderlijke patronen op het gebied van voeding en diëten? Daan Remarque biedt een optimistisch boek vol voorbeelden, praktische tips en een helder stappenplan om hier een einde aan te maken. Hoe staat het met jouw voornemens die je in januari startte? De macht der gewoonte lijkt iedere keer sterker dan dat goede voornemen? Patronen kunnen worden doorbroken, alleen gaat dat op een iets andere manier dan je zou denken. Daan Remarque laat ons zien hoe we dat doen. Hierdoor wil je nooit meer aan een dieet beginnen en toch afvallen, met meer plezier bewegen en bewust kiezen voor een gezondere leefstijl.

 

Mijn ervaring:

Wat een super leuk, motiverend en inspirerend boek heeft Daan Remarque weten te schrijven. Deze gedragspsycholoog weet zijn kennis en inzichten op een hele optimistische, heldere en toepasselijke wijze te brengen en je te inspireren met je hinderlijke patronen en gewoonten aan de slag te gaan. Hij schrijft vlot, helder en krachtig waardoor het boek heerlijk wegleest.


Het boek heeft een hele heldere opbouw en neemt je stap voor stap mee hoe dat je gewoontes en patronen eens en voor altijd kan veranderen. Hij begint met de heldere bewustwording waarom het ons zo moeilijk lukt om goede voornemens te realiseren en gewoonten te doorbreken, waar deze vandaan komen en waarom diëten nooit zullen slagen. Na deze bewustwording is het overduidelijk en weet hij mij te overtuigen dat een ander plan van aanpak nodig is om te slagen. Terwijl dat boek zich specifiek richt op diëten en bewegen, zie ik dat zijn techniek en manier van aanpak eigenlijk toepasbaar is op alle hinderlijke gedragspatronen en gewoonten.


Dit leuke, inspirerende en motiverende boek is absoluut een must-read voor iedereen die streeft naar een gezondere eet- en leefstijl. Door duidelijk inzicht te krijgen in je eigen gewoonten en patronen, kan je met het heldere en toepasbare stappenplan van Daan Remarque aan de slag om deze te veranderen en te werken aan een leven met gezondere gewoonten in je eet- en levensstijl. Met dit boek gaat dat zeker lukken.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page