top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Sneeuwwit – Samuel Bjørk

Met de leesclub van Thrillzone mocht ik deze internationale bestseller lezen en recenseren. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff en Thrillzone dank je wel voor deze kans!

Nederlands | Paperback | 9789024597093 | Druk: 1 | november 2021 | 400 pagina's | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff


Voor het lezen:

De cover spreekt mij enorm aan. De rust en sereniteit die de cover uitstraalt maken mij erg nieuwsgierig naar het verhaal. De recensies over de verschillende boeken die deze schrijver op zijn naam heeft staan zijn over het algemeen lovend. Dat maakt me erg nieuwsgierig naar zijn werk. Ik heb nog niets gelezen van Samuel Bjørk, maar ik heb wel hoge verwachtingen.

Ik verwacht een super spannend verhaal. Hopelijk een die je aan het denken zet en je aandacht weet te trekken, waardoor dat je het boek niet weg kan leggen. De recensies die ik al van dit boek langs heb zien komen, waren veelbelovend. Dus ik kan niet wachten om te beginnen.

 

Het verhaal:

In een buitenwijk van Oslo worden twee doden elfjarige jongens met een dode vos gevonden. De ene jongen geheel ontkleed en de andere half. Wat wil de moordenaar hiermee zeggen?

Holger Munch stelt een team samen om deze mysterieuze moordzaak op te lossen. Als laatste voegt hij de jonge Mia Krüger toe aan zijn team die pas net met de politie opleiding is gestart, maar veelbelovend potentieel in zich heeft. De moordzaak lijkt op een andere onopgeloste moordzaak 12 jaar eerder in Zweden.

Mia Krüger krijgt de foto's te zien van beide plaatselijke delicten en ziet in een paar minuten die zijn hele team nog niet bedacht had. Samen starten ze een samenwerking en de jacht op deze gruwelijke seriemoordenaar. Zullen ze hem te pakken krijgen?

 

Mijn ervaring:

De verhaallijn heeft een sterke opbouw. Er zijn veel verschillende personages en meerdere verhaallijnen tegelijkertijd die lopen, maar het stoort niet en ze zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden. Door de verschillende verhaallijnen weet Samuel Bjørk goed de spanning op te bouwen, ze zijn zo verschillend dat ik me geregeld tijdens het lezen afvraag hoe dat deze gaan samenkomen.

In dit verhaal vind ik dat de karakters heel sterk evolueren. Met name Mia Krüger, die ook gelijk mijn favoriete karakter in het verhaal is geworden. Ze is een sterke vrouw met een bijzonder talent die zich niet laat kennen. Ze zet ook werkelijk alles op alles om het doel te behalen. Het verhaal bevat veel verschillende personages, maar Bjørk deze weet hij duidelijk en onderscheidend van elkaar neer te zetten. Hij heeft duidelijk veel aandacht besteed aan de opbouw van de verschillende karakters.

Samuel Bjørk heeft een hele aangename schrijfstijl. De wisseling tussen de beschrijving en de dialogen is erg prettig. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat er gebeurd en komen de karakters goed tot leven. Op een mooie manier weet Bjørk hele kleine details in het verhaal te verweven, waardoor het verhaal nog levendiger wordt. Hij schrijft vlot en krachtig en zit er een aangenaam ritme in de zinnen. Bjørk heeft in dit boek een enorme sterke spanningsboog weten op te bouwen. Als lezer krijg je steeds meer puzzelstukjes en ook vragen. Hierdoor wil je gewoon weten hoe het af gaat lopen.


Tegen het einde kon ik het boek helemaal niet meer wegleggen, het zo spannend. De plot is absoluut verrassend, dit was het laatste wat ik verwacht had. Bjørk heeft een ijzersterk en verbluffend climax in dit verhaal weten te brengen, want de puzzelstukjes vallen allemaal op zijn plek. Echt subliem!


Dit was mijn eerste kennismaking met Samuel Bjørk. En die was uitermate geslaagd. Ik ben nu enorm nieuwsgierig naar de andere delen en die ga ik ook zeker lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page