top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Van Chanel naar fanel – Marijke Vos

Een boek die al een lange tijd op mijn verlanglijstje stond. Aangezien dat hij nu als luisterboek in mijn bibliotheek verkrijgbaar was, leek me dit een perfect moment om eens van het boek te gaan genieten tijdens mijn dagelijkse wandelingen.

Nederlands | Luisterboek | 9789047204701 | december 2018 | Verteller: Willemijn de Vries | Speelduur: 06:29:54 | Uitgeverij Loft Books


Voor het lezen:

Dit boek staat al lange tijd op mijn verlanglijstje. Na het lezen van Wedden dat ik blijf en De eekhoorntjesaffaire staan ook alle andere boeken van Marijke op mijn verlanglijstje. Gelukkig zag ik dit boek in mijn bibliotheek beschikbaar als luisterboek. Het perfecte moment het boek te lenen en ervan te gaan genieten tijdens mijn wandelingen in de natuur. De cover is prachtig. Door het gebruik van mijn lievelingskleuren heeft de cover een enorme aantrekkingskracht op me. De zoenende mensen beloofd me een heerlijke feelgood om bij weg te zwijmelen.

 

Het verhaal:

Jennifer staat met haar steenrijke Terence voor het altaar, waarop ze zich bedenkt en er vandoor gaat. Ineens beseft ze dat ze helemaal niet gelukkig is en trouwen met Terence het laatste wat ze wilt. Ze ruilt haar peperdure jurk in voor een mooi bedrag waarop ze een vliegticket koopt naar Rainbow Lake in Canada om hun lievelingsoom Charlie van vroeger een bezoek te brengen. Ze hoopt hier haar rust en zichzelf terug te vinden. Eenmaal in Rainbow Lake aangekomen loopt alles compleet anders dan verwacht.. Gelukkig schiet de knappe sheriff Branson haar te hulp. Kan Jennifer het verleden achter zich laten en een nieuwe start maken?

 

Mijn ervaring:

Door het denderende begin dat Jennifer voor het altaar besluit toch niet met Terence te trouwen wordt je zonder twijfel het verhaal ingezogen en wil je meer weten over het hoe, wat en waarom.


Het verhaal is verrassend, origineel en zit goed in elkaar. De schrijfstijl van Marijke Vos is enorm vlot en krachtig waardoor het verhaal heerlijk luistert en de gebeurtenissen zich in een goed tempo opvolgen. Door de gebeurtenissen in het verhaal krijg je als luisteraar constant vragen, waardoor dat je niet wilt stoppen met het verhaal. De dialogen zijn ook geweldig en maken het verhaal enorm levendig.


Het verhaal wist me te verrassen door de thriller elementen die ik niet had verwacht en zag aankomen in het verhaal. Dit gaf zeker een onverwachte verrassing aan het verhaal.

Maar ondanks dat ik de thriller elementen niet verwacht had (die overigens ook goed waren), blijft het boek toch zeker een feelgood-verhaal. Er zit heerlijk veel emotie in het verhaal en een prachtig hartverwarmend en mooi einde waardoor dat het boek met een goed gevoel eindigt.


Voor iedereen die houdt van feelgood-verhalen en een keer in is voor een verrassende feelgood, dan is dit verhaal zeker een aanrader om eens van te genieten!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page