top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wabi Sabi – Francesc Miralles & Héctor Garcia

De serie hiervan is tot nu toe geweldig. Ik ben dan ook enorm benieuwd naar het nieuwe deel van deze serie!

Nederlands | Hardcover | 9789022584361 | Druk: 1 | februari 2022 | 176 pagina's | Boekerij


Voor het lezen:

Ik heb alle andere delen van deze serie ook al gelezen, dus toen ik zag dat deze verscheen kon deze natuurlijk niet uitblijven op mijn verlanglijstje. Ik was de gelukkig die dit boek via instagram bij @bestofyou_books mocht winnen. Nogmaals onwijs bedankt voor het boek. De cover past perfect bij de andere delen van de serie. Ondanks dat alle delen verschillende kleuren hebben passen ze qua design en vormgeving perfect bij elkaar. Ook deze is weer prachtig door de subtiele Ginko bladeren en de gouden barsten.

 

Het verhaal:

De Japanse filosofie van wabi sabi, niets of niemand is volmaakt, voltooid of eeuwig. Leer deze Japanse leer van de onvolmaaktheid omarmen. Je bereikt volgens deze filofosie pas geluk als je alles in het leven aanvaard zoals ze zijn, voel je verbonden met de natuur en geniet van wat is zonder je eraan te hechten. Dit boek staat weer vol mooie verhalen die je weten te inspireren en die je ook weer kan gebruiken in je eigen dagelijks leven.

 

Mijn ervaring:

Wabi sabi, van deze Japanse filosofie was me nog niet zo veel bekend. Des te interessanter om in dit boek te duiken. Zeker voor iemand die zo'n perfectionist en control-freak is als dat ik ben.


Het boek geeft geen duidelijke eenduidige definitie wat wabi sabi is, maar laat het zien en voelen door middel van de meest uiteenlopende verhalen. Hierdoor ga je inzien dat wabi sabi voor iedere persoon uniek is en een eigen invulling hiervan duidt.


Het boekje leest weer heerlijk weg en weten me te raken. Het zijn echt verhalen die je als lezer aan het denken zetten. Er zitten hele mooie gedichten en meditaties in, die voor het mij dit boek wel echt een extra lading wisten te geven.


Het boek is opgedeeld in 3 delen;

  1. Wabi sabi-filosofie

  2. Wabi sabi-kunst

  3. Wabi sabi als manier van leven

Door deze 3 verschillende kijken op wabi sabi is het echt een heel compleet verhaal over wabi sabi geworden, terwijl het toch een helder en beknopt boekje is geworden.


Het boek kan goed los van de serie gelezen worden. Wel is de hele serie en daarmee ook dit boek zeker een enorm mooie en inspirerende aanrader om te gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page