top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Alles voor jou – Wendy Brokers

Bij de aankondiging van dit boek van Wendy was ik al overtuigd, deze moet en zou ik lezen.

Nederlands | E-book | 9781774539163 | 30 november 2023 | Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM) | Uitgeverij Kobo original | Prijs €11,99


Voor het lezen:

Ik wilde al enige tijd een boek lezen van Wendy Brokers. Toen ze aankondigde dat ze met een nieuwe serie kwam, was ik overtuigd en zag ik dit als een kans om haar schrijfstijl te gaan ontdekken. De cover van haar boek is heel clean en simpel, waarbij de titel er vanaf springt. Ik heb nog geen idee wat ik kan en mag verwachten, maar aan de lovende reacties te horen, ga ik iets moois ontdekken.

 

Het verhaal:

Bibi heeft één ding wat haar heilig is, haar zoontje Kai van bijna zes jaar. Als tienermoeder liet de verwekker haar in de steek, maar kon ze rekenen op de onvoorwaardelijke steun van haar familie. Bibi is zo teleurgesteld in mannen, dat ze ze niet meer ziet zitten. Daarnaast heeft ze haar handen vol aan de opvoeding van Kai en het runnen van de lunchroom Knus, die ze samen met haar beste vriendin heeft. Toch mist ze nog iets in haar leven. Lars is dertig en na een lange relatie weer single. Daarnaast was hij lange tijd ambulanceverpleegkundige, maar ook dat heeft hij achter zich gelaten. Hij is zoekende naar zichzelf. Wanneer hij komt lunchen bij Knus loopt hij letterlijk Bibi tegen het lijf. Waarom maakt deze jonge vrouw zo veel in hem los? Zou Bibi hem kunnen bijstaan in het oplossen van de problemen waarmee hij worstelt? Is voor hem een kans in de liefde nog mogelijk?

 

Mijn ervaring: Wendy Brokers heeft een hele levendige, vlotte schrijfstijl en weet bijzonder veel gevoel en sfeer in het verhaal te brengen. Het is zo'n verhaal dat ontzettend fijn en vlot leest en waarin je je compleet verliest en waarbij de personages je weten te raken.


Het verhaal is geschreven vanuit de twee hoofdpersonages Bibi en Lars. Beide personages weet Wendy Brokers met zoveel finesse, detail en gevoel neer te zetten, dat ze gedurende het verhaal echt onder je huid weten te kruipen. Daarbij zijn het ook nog eens hele natuurlijke en realistische personages. Ook de andere personages zijn met veel aandacht en gevoel neergezet en hebben allemaal iets unieks en eigen. Met name Fedde, de broer van Bibi, vind ik ook een erg intrigerend personage.


Het verhaal heeft een krachtige, mooie en goede opbouw. Al snel weet ik compleet op te gaan in het verhaal. De emoties, gevoelens en gebeurtenissen worden prachtig beschreven en weten me meermaals ook echt te raken. Er zit een prachtige diepgang in het verhaal, waardoor het verhaal ook inhoud krijgt en Wendy Brokers taboe onderwerpen op krachtige en passende wijze in de verhaallijn heeft verwerkt. Het verhaal is puur, vol emotie en weet me echt te raken. Met een mooi einde sluit het eerste deel af, ik kijk uit naar deel twee.


Alles voor jou is een aangrijpende, intense en prachtige roman. De twee hoofdpersonages zijn met veel finesse en op realistische wijze neergezet en weten je echt te pakken. Ook de vlotte en levendige schrijfstijl van Wendy Brokers zorgt ervoor dat je je compleet in het intrigerende verhaal verliest. Ik kan niets anders zeggen dan, wauw.. wat een mooie roman met een prachtige diepgang.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page