top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De cocktailmoorden – De Moordwijven

Van Uitgeverij de Fontein kreeg ik een recensie-exemplaar van deze verhalenbundel. Enorm bedankt!

Nederlands | E-book | 9789026170362 | 01 februari 2024 | 126 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij de Fontein | Prijs €4,99


Voor het lezen:

Ik ben erg benieuwd naar deze nieuwe verhalenbundel. Alleen al de titels van de verschillende delen maken me nieuwsgierig. Ik heb ook geen idee wie of welke schrijver/schrijvers er achter De moordwijven zitten, dus ik heb geen enkel idee wat ik van de verhalen kan verwachten. Wel heb ik al enthousiaste reacties gehoord van de eerste die de serie hebben gelezen, hierdoor heb ik goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Sylvia Lievers is een succesvolle thrillerauteur. Om inspiratie op te doen voor nieuwe verhalen, staat ze altijd open om meer van de wereld te ontdekken, waardoor ze op ongewone en avontuurlijke plekken terechtkomt. Sylvia is niet bang aangelegd, en ook wanneer er doden vallen blijft Sylvia op onderzoek uit gaan, alles natuurlijk voor een goed verhaal.

In Bloody Mary reist Sylvia naar Nice, waar ze geniet van het nachtleven. Na haar echtscheiding is ze vastbesloten haar schrijfcarrière nieuw leven in te blazen. Ze geniet van haar vrijheid en besluit te gaan werken als bartender bij een exclusieve club. Tegelijkertijd hoopt ze inspiratie op te doen voor een nieuw verhaal, en of dat lukt...

In Espresso Martini gaat Sylvia undercover in een sekte. Wie is daar te vertrouwen, want al snel is niets wat het lijkt?

In Sex on the Beach kampt Sylvia met een writersblock waardoor ze een kamer boekt in een luxe villa in Bloemendaal. De overige kamer blijken te zijn afgehuurd door influencers die meedoen aan de voorrondes van een televisieprogramma. De streken en herrie van de drama queens gooien roet in de plannen van Sylvia, totdat er een dode valt...

 

Mijn ervaring:

De moordwijven hebben een enorm levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl. Ondanks dat het moordverhalen zijn, lezen de verhalen gemakkelijk, vlot en bevatten ze leuke humor. Het zijn drie hele korte verhalen die erg uiteenlopend zijn maar wel een leuke samenhang hebben door het hoofdpersonage Sylvia, dat zoekt naar inspiratie voor het schrijven van haar verhalen.


Sylvia is een leuk en levendig personage. Ze is niet super uitgediept, maar goed genoeg om gemakkelijk met haar mee de leuke en spannende verhalen in kan gaan. Ook de andere personages in de verhalen zijn heerlijk divers en uiteenlopend.


Het zijn drie erg verschillende en uiteenlopende verhalen, die alle drie wel iets 'over the top' hebben, waardoor ze ook een komisch en grappig tintje hebben. Ze zijn alle drie enorm leuk en creatief bedacht en van mij mogen er nog meer van deze leuke en korte verhalen van de moordwijven in de toekomst gaan volgen.


De moordwijven is een bundel van drie thriller novelles, die enorm vlot, levendig en lekker luchtig geschreven zijn. Het zijn drie uiteenlopende en enorm creatieve, spannende en leuke verhalen. Ik heb er echt van genoten en ik hoop dat er meer van deze kortverhalen gaan volgen. 

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page