top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De möbiuskronieken: De Rode Woestijn – Paula Isphording

Via Paula kreeg ik een recensie-exemplaar van haar nieuwe debuut. Super bedankt!

Nederlands | Hardcover | 9789044852349 | 31 januari 2024 | 300 pagina's Uitgeverij Clavis Young Adult | Prijs €21,95


Voor het lezen:

Ik heb super veel zin om de nieuwe YA debuut serie van Paula Isphording te gaan ontdekken. De cover en flaptekst zijn veelbelovend. De cover ziet eruit als een oud leren boek met metalen banden. In het midden is een venster te zien waardoor we een blik krijgen naar een andere wereld. Daar zien we rode woestijn en een motor met daarop twee mensen.

 

Het verhaal:

Yara wordt op een dag plotseling wakker in een vreemde, roodkleurige woestijn. Het blijkt al snel dat ze in een andere wereld is beland. Ze heeft geen tijd om in paniek te raken, want er doemt al snel een enorme ongewone zandstorm op. Precies op dat moment komt Mex op zijn motor aangereden en redt Yara uit de benarde situatie. Hoe moet Yara weer thuis komen? Mex besluit Yara te helpen en samen op zoek te gaan naar antwoorden. Ze vertrekken de verrassende, avontuurlijke en spannende wereld van Möbius door. Van de Rode Woestijn, de spookachtige Toren van Vervlogen Hoop en verder. Zal Yara de weg naar huis vinden? En zal Mex meer te weten komen over zijn verloren familie?

 

Mijn ervaring:

Paula Isphording heeft een enorm levendige, fantasierijke en vlotte schrijfstijl. Zonder moeite ga ik al snel mee in het spannende, verrassende avontuur waarin Yara is terechtgekomen. Ze weet het verhaal op zo'n levendige en overtuigende manier te brengen, dat je als lezer geen moment twijfelt aan de fantasierijke wereld en alle magie.


Yara is een realistisch personage en ik denk dat veel tieners zich zonder problemen in het personage kunnen verplaatsen. Daarbij weet Paula Isphording ook erg goed de emoties, gedachten en gevoelens van Yara in beeld te brengen. Hetzelfde geldt voor Mex, ook al is hij afkomstig uit een andere wereld, toch voelt het personage erg goed en natuurlijk aan. Daarbij weet hij met zijn nuchtere en zorgzame houding direct mijn hart te stelen. Ook zijn achtergrond over zijn familie heeft Paula Isphording mooi uitgewerkt en geeft diepgang en nieuwsgierigheid in het verhaal.


Het verhaal heeft een mooie opbouw, naast de spannende wendingen en gebeurtenissen waar het verhaal vol mee zit, doen Yara en Mex ook bijzondere en verrassende ontdekkingen die mijn nieuwsgierigheid naar de reden/oorzaak hiervan vergrootte. Hiermee zorgt Paula ervoor dat je het boek bijna niet weg kan leggen en als maar door wilde lezen. Daarbij heeft het boek ook nog eens vrij korte hoofdstukken, wat mij altijd aanmoedigt om nog even een hoofdstukje meer te lezen. Voordat ik het doorhad, had ik het boek uit. Eén nadeel is wel, dat het verhaal eindigt met een open einde.


De möbiuskronieken: de Rode Woestijn is een spannend, avontuurlijk en magisch eerste deel van een erg goede Young Adult. Het is vlot, levendig en met veel fantasie geschreven, waardoor je helemaal in het heerlijke verhaal op gaat. Er zitten veel verrassende wendingen en gebeurtenissen in, waardoor het boek loslaten erg moeilijk is. Ik wacht vol spanning op deel twee.  


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

25 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page