top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De terugkeer naar Maxton Hall College – Mona Kasten

Na de geweldige eerste twee delen, kon ik natuurlijk niet wachten om het derde en laatste deel te gaan lezen. Uitgeverij Boekerij dank je wel voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Hardcover | 9789022598078 | 25 januari 2024 | 336 pagina's Uitgeverij Boekerij | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Na de cliffhanger, waarmee deel twee afsloot, kan ik niet wachten om terug te keren naar Maxon Hall College en te gaan lezen hoe het verder gaat met Ruby, Ember, James en Lydia. Aangezien deel één en twee echt toppers van boeken en verhalen waren, heb ik voor deel drie enorm hoge en goede verwachtingen. De cover sluit in ieder geval prachtig op de voorgaande delen aan en vormt een mooie lijn.

 

Het verhaal:

Ruby verkeert in een shocktoestand, ze is geschorst van Maxton Hall College. Alles lijkt erop dat James hiervan de schuldige is. Ruby kan het niet geloven, na alles wat ze samen hebben doorgemaakt en doorstaan. Ze dacht James, de échte James te kennen. De man met toekomstdromen, die haar liet lachen, haar hart sneller liet kloppen met een enkele blik. Alles lijkt één grote leugen. Ruby wil niets liever dan haar diploma halen en daarna naar Oxford. Ondertussen lijkt James te bezwijken onder de druk van zijn veeleisende familie. Krijgen ze de kans op een lang en gelukkig leven samen? Of zorgen ze voor elkaars ondergang?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal sluit mooi aan op de cliffhanger van het vorige deel en gaat direct van start. Aangezien het even geleden was dat ik deel twee was, miste ik wel even een terugblik naar wat er ook alweer vooraf ging. Toch merkte ik dat ik weer gemakkelijk en snel in het vervolg van Ruby en James mee ging.


Mona Kasten heeft een erg vlotte, levendige en ook krachtige schrijfstijl. Hierdoor leest het verhaal ontzettend gemakkelijk en probleemloos, zie je het verhaal levendig voor je en zit er een goed tempo in de verhaallijn. De personages zijn inmiddels allemaal bekend uit de vorige delen, en worden nu in deel drie nog verder uitgediept, maar zie je ook overduidelijk Ruby als James evolueren en volwassen worden. Dit heeft Mona Kasten erg goed gedaan. Daarbij weet ze gedurende de verhaallijn soms perfect de emoties en gevoelens van beide hoofdpersonages te beschrijven waardoor het verhaal echt bij je binnenkomt.


Het verhaal is een vervolg op de twee voorgaande delen, toch weet Mona Kasten mij meermaals te verrassen met de originele wendingen en gebeurtenissen die het verhaal nam. Zeker met betrekking tot Wren en Ember, maar ook het verloop van Lydia heeft Mona Kasten erg goed gedaan. Hiermee weet Mona Kasten taboe onderwerpen op een hele natuurlijke wijze in het verhaal te verwerken. Toch werd ik het meest verrast door de klapper van het plot. Wauw, grandioos.


De terugkeer naar Maxton Hall College is een prachtig vervolg op de twee voorgaande delen, een origineel en sterk vervolg en bovenal een klapper van een slotstuk. Het verhaal is erg vlot, levendig en krachtig geschreven en ik kan niets anders zeggen dan dat ik van iedere bladzijde van deze prachtige driedelige serie genoten heb. Dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page