top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De terugkeer – Tina van Dijk

Ik kreeg van Loft Publishing de kans het derde en laatste deel van deze historische roman te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789047207733 | 24 januari 2024 | Adobe ePub Loft Publishing | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Na het lezen van de twee vorige delen van deze mooie serie, is het tijd voor deel drie. Het laatste deel. Ik heb al bepaalde verwachtingen over het verloop van de verhaallijn en ik ben natuurlijk erg benieuwd of ze gaan uitkomen. Hoe loopt het af met het verhaal van Kaatje? en hoe verloopt het leven van Daphne en de ontdekkingen van het familiegeheim?

 

Het verhaal:

In het derde deel van Het geheim van Landgoed Rosenthal, ligt de opa van Daphne op sterven. De familie is bijeengekomen op het Landgoed Rosenthal om afscheid te nemen. Op het sterfbed lijkt opa behoorlijk warrig. Net voordat hij voor eeuwig zijn ogen sluit ontdoet hij zich nog van een familiegeheim dat de hele geschiedenis in een ander daglicht zet. Kaatje kan niet terugkeren naar het landgoed. Maar zodra ze hoort dat de vrouw van de baron bij een tragisch ongeval is omgekomen keert Kaatje terug. Zal het haar lukken het grote geheim voor iedereen verzwegen te houden?

 

Mijn ervaring: Ondanks dat het even geleden is, merk ik dat ik weer gemakkelijk het verhaal oppak en het verder lees. Wel was een kleine update/samenvatting van de vorige twee delen fijn geweest. Toch is het verhaal van Tina van Dijk zo eigen dat ik er gemakkelijk in op ga.


Het verhaal heeft nog altijd twee verhaallijnen en we lezen hoe het leven van zowel Kaatje als Daphne verder gaat. Beide verhaallijnen weten me te boeien, hoewel ik merk dat de gebeurtenissen en wendingen van Kaatje voor mij persoonlijk in dit deel wel echt naar voren treden. Kaatje, het bijzonder krachtige personage en de sterke vrouw wisten me echt te inspireren. In dit laatste deel weet Tina van Dijk het heden en verleden mooi samen te laten komen met de ontdekking van het geheim van het Landgoed Rosenthal. Met een mooi einde sluit de driedelige serie af.


Met haar vlotte, levendige en sfeervolle schrijfstijl weet Tina van Dijk je echt even mee terug te nemen in de tijd en je als lezer te wanen op Landgoed Rosenthal. Ze weet de gebeurtenissen, tijd en omstandigheden met veel sfeer en gevoel te beschrijven. Daarbij leest het verhaal gemakkelijk en snel weg.


De terugkeer is een mooi, leuk en goed einde van de driedelige historische feelgood serie van Tina van Dijk. De twee tijdslijnen, zowel in het heden als het verleden, zijn goed neergezet en worden sfeervol en levendig beschreven. In het laatste deel ontdekken we het geheim van Landgoed Rosenthal dat zowel op het verleden als heden invloed heeft. Een hele mooie serie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page