top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De zeven – Rose Wilding

Van Uitgeverij de Fontein kreeg ik een recensie-exemplaar van deze veelbelovende debuutthriller. Enorm bedankt!

Nederlands | E-book | 9789026163814 | 18 juli 2023 | 284 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij de Fontein | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Deze debuutthriller sprak me direct vanaf het eerste moment aan. Toen ik de vraag kreeg van Uitgeverij de Fontein of ik interesse had in een recensie-exemplaar hoefde ik dan ook geen seconde te twijfelen. Ik ben enorm benieuwd naar het debuut van Rosie Wilding. De prachtige cover is spannend en uitnodigend. De witte cover met de sprekende typografie en de zeven silhouetten van kraaien geven een intrigerend beeld. Daarbij belooft de flaptekst een enorm goed boek. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Zeven vrouwen treffen elkaar in een hotelkamer. Wanneer ze daar aankomen worden ze geconfronteerd met een afgehakt hoofd van een man die ze allemaal kennen én haten. Ieder van hen heeft een reden om dit gedaan te hebben. Toch zweren ze het alle zeven het niet gedaan te hebben. Wie heeft Jamie Spellman vermoord? Ze hebben alle zeven van hem gehouden, tot ze hem alle zeven verachten. Rechercheur Nova Stokoe onderzoekt de zaak, die al snel persoonlijker wordt dan dat ze zou willen.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met het heftige begin waarbij de zeven vrouwen elkaar treffen in een hotelkamer, waarbij ze het hoofd treffen van Jamie Spellman. Hierdoor wordt je als lezer erg nieuwsgierig gemaakt naar de zeven motieven van deze vrouwen én natuurlijk wie van deze zeven vrouwen dit op haar geweten heeft. Bij ieder hoofdstuk switcht het verhaal van een personage van een van de zeven vrouwen of die van rechercheur Nova Stokoe. Daarbij switcht de verhaallijn ook nog eens tussen het heden en het verleden van deze vrouwen. De hoofdstukken zijn niet erg lang, waardoor het verhaal nogal snel switcht. Hierdoor duurde het enige tijd voordat ik goed in het verhaal zat. Toch is ieder personage goed neergezet en heeft Rose Wilding zeven sterke en goede verhaallijnen neer weten te zetten. Rose Wilding heeft een vlotte en krachtige schrijfstijl, waardoor het verhaal prettig en fijn leest. Toch kwam ik pas tegen de helft echt goed in de verhaallijn en kreeg ik als lezer feeling met de personages. Ik denk dat de hoeveelheid aan personages en sprongen in de tijd voor mij persoonlijk iets te veel was. De verschillende heftige, originele en sterke verhaallijnen weten je wel te boeien en te intrigeren en toch kan ik mijn nieuwsgierigheid niet onderdrukken en wil ik weten wie deze onthoofding op zijn geweten heeft. Het plot wist me enorm te verrassen. Ik had de persoon verwacht, maar de hele wending gebeurtenis en afsluiting van het boek was sterk en verrassend. De zeven is een intrigerende en vlot geschreven thriller, waarbij we de verhalen volgen van zeven verschillende vrouwen die samen komen tot één man die onthoofd wordt aangetroffen. Het duurde enige tijd voordat ik echt in het verhaal zat en het verhaal me te pakken had, wat voor mijn gevoel te maken had door de constante wisseling van hoofdpersonage en tijdsprongen. Het verhaal zat wel erg goed in elkaar en is erg origineel. Het plot wist me te verrassen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page