top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De zoete tovenaars - De laatste strijd - Tanja Voosen

Na deel 1 en 2 wilde ik natuurlijk ook weten hoe het avontuur ging eindigen!

Nederlands | Hardcover | 9789000383405 | 27 oktober 2022 | 296 pagina's | Uitgeverij Van Holkema & Warendorf | Prijs €16,99


Voor het lezen:

Na het lezen van deel 1 en 2 die enorm leuk en magisch waren, ben ik ook erg benieuwd naar het laatste en derde deel van deze serie. Ik ben benieuwd hoe Tanja Voosen haar vlotte, magische en sprankelende verhaallijn voort gaat zetten. De cover is weer prachtig. De illustraties voor deze serie, gemaakt door Viktoria Gavrilenko zijn sprekend, levendig en geven het verhaal extra body.

 

Het verhaal:

Nu ook Eline tot de magische suikerwerkers behoort, ontdekken zij en haar vrienden Robin en Charlie dat het nog niet zo eenvoudig is om het geheim van de magie te beschermen. De suikerwerkers en ook alle anderen zijn nog steeds in gevaar: het mysterieuze Anderwaarts Genootschap, de vijand van de Zoete Tovenaars, is op zoek naar de verloren gewaande kroniek van Madame Picot, een wapen krachtiger dan magie zelf. Plotseling zijn Eline, Charlie en Robin verwikkeld in een avontuur dat zal beslissen over het lot van de normale wereld én dat van de magische wereld. De laatste strijd is nog niet gestreden...

 

Mijn ervaring: De verhaallijn is duidelijk een opvolging op de twee voorgaande delen en hierdoor is het wel een must om de voorgaande delen gelezen te hebben.


Ook in deze magische en avontuurlijke verhaallijn staat vriendschap en vertrouwen centraal. Het is mooi om te zien hoe Tanja Voosen hierom heen een magisch en avontuurlijk verhaal weet te schrijven. Tanja Voosen heeft een hele vlotte, krachtige schrijfstijl, waardoor het verhaal een heerlijk tempo kent. Daarnaast heeft ze goed rekening gehouden met de jeugdige lezertjes (9-12 jaar) en is het echt in hun belevingswereld en niveau geschreven. Het is een originele en leuke verhaallijn, die door de magie veel onverwachte wendingen neemt en de spanning en het avontuur er heerlijk in houdt. De opbouw naar het plot is goed en het laatste deel kent werkelijk een prachtig en mooi einde.


Het laatste deel van De zoete tovenaars 'De laatste strijd' is absoluut een magische, originele en goede aanrader om te gaan lezen. Zorg wel dat je deel één en twee van deze serie gelezen hebt. Het verhaal is origineel, spannend en avontuurlijk en zit boordevol magie. Daarnaast is het absoluut een heerlijke en goede afsluiter van een mooie serie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


Комментарии отключены.
bottom of page