top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Dromen op Bali – Marcella Kleine

Ik kreeg van De Verhalenfabriek de kans het tweede deel van de feelgood novelle serie te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789461098740 | februari 2024 | 127 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Dromen in Bretagne, ben ik erg benieuwd hoe het verder gaat met Jamila en haar boerderij in Bretagne. Zal ze haar droom doorzetten? Want door de verrassende titel lijkt het verhaal een heel andere wending te nemen. Ik ben erg benieuwd.

 

Het verhaal:

Een heftig en akelig voorval vindt plaats op de boerderij van Jamila. Hierdoor vertrekken Jamila en haar vriend Chris naar Bali, om even bij te komen. Chris wordt voor werk noodgedwongen teruggeroepen waardoor Jamila alleen achterblijft. Ze ontmoet de tienjarige Bulan die voor zijn zieke moeder zorgt. Jamila komt natuurlijk direct in actie. Ze krijgt hierbij hulp van de charismatische Julian, die ongewild haar hart sneller laat kloppen.

 

Mijn ervaring: De novelle vervolgt zich op het eerste deel Dromen in Bretagne, het verhaal is losstaand te lezen, maar toch krijgt het verhaal meer inhoud als je eerst deel één leest. Aangezien het even geleden was dat ik die novelle las, was het fijn geweest even een korte update of terugblik te krijgen op het verhaal.


We vervolgen het verhaal van Jamila, die vanuit de ik-persoon geschreven wordt. Al vrij snel heb ik de draad opgepakt en kan ik weer meegaan in het verhaal. Het personage is redelijk doorsnee waardoor je je als lezer gemakkelijk in haar kan verplaatsen.


Ik vind het indrukwekkend hoe Marcelle Kleine aan het tweede deel zo'n verrassende, originele en mooie draai aan het verhaal weet te geven, waardoor het aansluit op deel één maar toch erg out of the box is. Ze weet weer perfect de hoeveelheid aan gebeurtenissen en wendingen in de verhaallijn te stoppen, waardoor het verhaal goed in balans is én dat je het verhaal in één keer uitleest. Marcelle Kleine heeft een levendige, vlotte schrijfstijl en een erg fijn gevoel voor humor dat ze perfect in het verhaal weet te verwerken.


Dromen op Bali is een super leuk, origineel en met name een verrassend vervolg op het eerste deel Dromen in Bretagne. Het hoofdpersonage ontwikkelt zich op mooie en krachtige wijze. Met haar levendige en vlotte schrijfstijl en een flinke dosis humor weet Marcelle Kleine van deze feelgood novelle echt weer een feest te maken. Erg leuk!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


Ο σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.
bottom of page