top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het boek der deuren – Gareth Brown

Dit boek stond al op mijn verlanglijst, dus ik stond te stuiteren toen ik van Uitgeverij LS Amsterdam een recensie-exemplaar ontving. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789021039541 | 08 februari 2024 | 448 pagina's Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Prijs €24,99


Voor het lezen:

Dit boek stond zodra ik het in de voorjaarscatalogus zag al op mijn verlanglijstje. Dit boek klinkt gewoon te mooi om waar te zijn. Een heerlijk dik boek over de magie van boeken. Het boek heeft ook een bijzondere cover, het heeft namelijk een zilverfolie, waardoor het boek sprankelt en je dat magie gevoel geeft wat hopelijk in het boek terug gaat komen. Het is het eerste boek van Gareth Brown dat ik ga lezen, dus ik ben erg benieuwd.

 

Het verhaal:

Cassie Andrews heeft al van kleins af aan een grote liefde voor boeken. Ze leeft als New Yorkse boekverkoper een doodnormaal leven, totdat een van haar trouwste klanten plotseling overlijdt in haar boekwinkel. In zijn handen heeft hij een boek, waarop op de eerste bladzijde een bijzondere boodschap staat: Dit is het Boek der deuren. Hou het in je hand en elke deur is iedere deur. Cassie is erg nieuwsgierig en neemt het boek dan ook mee naar huis. 's Avonds probeert ze het boek uit en stapt ze door haar slaapkamerdeur naar Venetië en is ze in een oogwenk weer terug. Deze ontdekking is het begin van een bijzonder avontuur. Wat Cassie alleen nog niet weet, is dat er meer magische boeken bestaan. Boeken die zowel prachtige als weerzinwekkende dingen kunnen doen. Samen met haar huisgenoot Izzy wordt Cassie geconfronteerd met een wereld vol geweld en gevaar. Drummond Fox biedt aan deze vrouwen te helpen. Hij is in het bezit van een geheime bibliotheek vol magische boeken en is op de vlucht voor zijn eigen demonen. Iemand wil kwaad bewust het boek van Cassie in handen krijgen, hierdoor wordt het een boek om voor te sterven...

 

Mijn ervaring:

Om maar direct met de deur in huis te vallen: DIT BOEK MOET JE GEWOON LEZEN!

Gareth Brown heeft een enorm filmische, vlotte, levendige en sfeervolle schrijfstijl die heel eigen en uniek is en je zonder twijfel dit prachtige, meeslepende en ook spannende verhaal inneemt. Met zijn sterke en krachtige dialogen weet hij het verhaal levendig te maken en daarbij weet hij de omgeving, gebeurtenissen en personages zo te beschrijven dat het niet de kracht uit het verhaal haalt maar waarbij alles wel tot leven wordt gewekt.


We volgen het verhaal van Cassie, waarbij het verhaal begint met het tot dan toe normale leven van Cassie dat plotsklaps verandert als ze na het overlijden meneer Webber het mysterieuze boek in handen krijgt. Het personage is met aandacht, gevoel en finesse neergezet en het personage evolueert gedurende het verhaal op krachtige wijze. Naast Cassie, zijn ook de andere personages, zoals haar beste vriendin Izzy, maar ook de warme en liefdevolle meneer Webber, Drummond Fox, de vrouw, Lund en nog vele andere heel divers, uniek en uiteenlopend uitgewerkt. Dit zorgt voor een levendig en realistisch totaalbeeld.


Het verhaal heeft een prachtige opbouw en zit op ijzersterke en originele wijze in elkaar. Daarbij bevat het boek prachtige thema's zoals rouw, vriendschap, vertrouwen, samenwerken, verbondenheid, verdriet, liefde en natuurlijk boeken die op sterke wijze in de verhaallijn verweven zijn. Het verhaal wordt langzaamaan steeds spannender. Het verhaal vervolgt zich niet chronologisch maar switcht door de tijd, waarbij de verhaallijn nog spannender en krachtiger wordt. Het is zo'n origineel, mooi en magisch verhaal dat volledig en compleet wordt afgerond dat ik na het sluiten van het boek, alleen maar kan denken... wauw! Wat een geweldig boek.


Het boek der deuren is een super origineel, mooi, spannend en razend goed verhaal. Ik had hoge verwachtingen, maar die zijn ruimschoots overtroffen. Het verhaal is filmisch geschreven en de personages zijn met veel finesse neergezet. Een waarschuwing vooraf, als je aan het boek begint kan je het gewoonweg niet meer loslaten. Het is echt een magisch goed pareltje onder de boeken! GRANDIOOS!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page