top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het Isisgeheim – Jeroen Windmeijer

De boeken van Jeroen Windmeijer stonden al enige tijd op mijn verlanglijstje. Aangezien de bibliotheek het boek beschikbaar had als luisterboek een goed moment om er eens in te duiken.

Nederlands | Luisterboek | 9789402759631 | maart 2020 | Verteller: Louis van Beek

Speelduur: 10:04:34 | HarperCollins | Prijs €14,99


Voor het lezen:

De boeken van Jeroen Windmeijer stonden al enige tijd op mijn verlanglijstje. Aangezien de bibliotheek het boek beschikbaar had als luisterboek een goed moment om er eens in te duiken. Ik ben dol op historische kennis en dat in combinatie met een thriller, kan naar mijn verwachting alleen veel pret beloven. Ik heb dan ook hoge verwachtingen van het verhaal. Aangezien de Egyptische oudheid me altijd erg heeft aangesproken, was dit mijn eerste keuze om de schrijfstijl van Jeroen Windmeijer te gaan ontdekken.

 

Het verhaal:

Vechten, vluchten, verstijven... Wat doe jij? Wanneer het Leidse Rijksmuseum van Oudheden zich opmaakt voor een grootse tentoonstelling over Egypte, doet conservator Arianna een wel heel bijzondere ontdekking in een gouden beeldje van de godin Isis; de Egyptische moedergodin blijkt al eeuwenlang een groot geheim met zich mee te dragen. Al snel raken Arianna en haar collega Thijs verstrikt in een onzichtbaar netwerk met internationale vertakkingen. Hun pogingen het mysterie te ontrafelen leiden hen naar Oxford, waar duidelijk wordt hoeveel moeite er wordt gedaan om de vondst geheim te houden… Over Het Isisgeheim ‘Een boek vol intrigerende informatie en verwikkelingen die tot het einde toe de lezer in zijn greep houdt.’ - BRES Magazine

 

Mijn ervaring:

Het Isisgeheim is een bijzonder, origineel en goed verhaal. De verteller Louis van Beek heeft een hele prettige spreekstem en een fijn spreektempo.

Zonder twijfel wordt je door de ontdekking van Arianna gelijk aan het begin van het verhaal mee de verhaallijn ingesleurd. Jeroen Windmeijer heeft een hele vlotte en gedetailleerde schrijfstijl. Ik kan van de details en kennis hij deelt enorm genieten en voor mij geeft dit ook gelijk een extra lading aan het verhaal.


Het verhaal kent vele verschillende karakters, maar die heeft Jeroen Windmeijer wel zo weten neer te zetten dat ik geen enkele keer verwarring of onduidelijkheid in het verhaal heb gehad. Buiten de kennis die Jeroen in het verhaal heeft gestopt, heeft het verhaal ook een geweldige verhaallijn en goede dialogen. Het verhaal is echt boeiend en het zwakt voor mijn gevoel geen enkele keer af. Ook de verrassende wendingen die het verhaal neemt houden de spanning er goed in.

Rondom het plot kwamen er echt veel verrassende gebeurtenissen in een hoog tempo aan bod, wat het verhaal echt een extra dimensie gaf. Gelukkig heeft het verhaal wel echt een goed en afgerond einde waardoor dat je het boek met een goed gevoel kan wegleggen.


Mijn hoge verwachtingen van deze thriller van Jeroen Windmeijer zijn meer dan waargemaakt. Het spannende en goede verhaal met de vele en leerzame details, maken dat dit echt een verhaal is waarvan ik heb genoten. In de toekomst ga ik zeker meer van hem lezen of luisteren.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page