top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het spiegelcircus – Suzanne Martin

De cover van deze veelbelovende young adult maakt me erg nieuwsgierig.

Nederlands | E-book | 9798224470457 | 30 april 2024 | Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM) | Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €5,99


Voor het lezen:

De intrigerende en prachtige cover weet direct mijn aandacht te trekken. Het is echt een magische en fonkelende cover die je langer laat kijken naar alle details van het hekwerk, de rozen en vlinders. De titel is prachtig in het beeld geïntegreerd. Ik heb hoge verwachtingen van deze young adult.

 

Het verhaal:

Het lijkt een magische en spectaculaire plek, een plek waar je gewoonweg een kaartje voor móet kopen. Maar pas op: niets is wat het lijkt, deze plek is erg gevaarlijk. Jesse is op zoek naar een sensationele plek om met zijn social media kanaal viraal te gaan. Hij hoort over een magisch circus in de bossen van Drenthe. Een circus dat enkel verschijnt bij volle maan. Is dit de plek waarmee hij kan doorbreken?

Opgelet: dit boek bevat clowns, bovennatuurlijke verschijnselen en magie.

 

Mijn ervaring:

De schrijfstijl van Suzanne Martin, zoals het schrijversduo onder dit pseudoniem schuil gaat, heeft een krachtige, vlotte en levendige schrijfstijl. Er zit een vrij hoog tempo in de verhaallijn, waardoor de wendingen en gebeurtenissen zich in een vrij hoog tempo opvolgen. Hierdoor weet Suzanne Martin de spanning goed op te bouwen en de lezer zonder twijfel te boeien. De personages hebben krachtige en realistische dialogen, die het avontuurlijke en magische verhaal helemaal tot leven brengen.


We volgen het verhaal van Jesse en Mei. Die elkaar afwisselen in perspectief. Hierdoor worden beide personages goed uitgediept. Het zijn twee hele unieke en verschillende persoonlijkheden die elkaar op prachtige wijze aanvullen en ondersteunen gedurende de verhaallijn. De diepgang naar de familie van Mei is prachtig gedaan en verrijkt zonder twijfel het verhaal. Ook de andere personages zijn divers en goed neergezet.


Met een spannend en goed proloog, start deze young adult, waarmee Suzanne Martin me direct nieuwsgierig maakt. Het verhaal bouwt zich in het begin even wat langzaam op, maar al snel zit het tempo, de spanning en het avontuur er goed in. Er zitten verrassende wendingen en gebeurtenissen in de verhaallijn, wat ik enorm kan waarderen. Ook mijn afkeer voor clowns maakt het voor mij een spannend en bij tijden een angstaanjagend verhaal. Suzanne Martin weet het verhaal verrassend en goed af te ronden.


Het spiegelcircus is een spannende, magische en goede young adult. Het is vlot en levendig geschreven en er zit een heerlijk hoog tempo in de verhaallijn. De personages zijn goed neergezet en de verhaallijn kent heel verrassende wendingen en gebeurtenissen. Ik heb genoten.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️




16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page