top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Lenny Kravitz – Let love rule

Ik mocht van Kosmos uitgevers dit prachtige boek lezen recenseren. Ik vind Lenny echt een grote muziekheld dus ik ben onwijs benieuwd naar zijn verhaal.


Nederlands | Paperback | 9789021578507 | Druk: 1 | oktober 2020 | 304 pagina's


Beschrijving:

Let Love Rule is de biografie van de artist himself, Lenny Kravitz, over de eerste 25 jaar van zijn leven. Nederlandse uitgave. Een openhartige, intelligente en grappige biografie.


In zijn langverwachte autobiografie vertelt rockster Lenny Kravitz, zoon van een Joodse vader en een Afro-Amerikaanse moeder hoe hij uitgroeide van verlegen jongen tot artiest met internationale sterrenstatus. Het boek beschrijft de eerste 25 jaar van zijn leven. Lenny is zeer openhartig over alle facetten van zijn jonge jaren. Over zijn relatie met zijn ouders, hun scheiding, maar ook over platenbazen die aanvankelijk geen idee hadden hoe ze hem in de markt moesten zetten (‘Prince meets John Lennon’). Let Love Rule is een persoonlijke, grappige en ontroerende autobiografie van een van de belangrijkste stemmen in de hedendaagse muziek.


Lenny Kravitz zegt zelf over zijn biografie: 'Deze memoir schrijven was een schitterende ervaring die mij opnieuw door de eerste 25 jaar van mijn leven leidde, vanaf mijn geboorte tot aan de release van mijn eerste album. Gedurende die reis, vol avontuur, vond ik mijzelf en mijn stem. Daarbij ervaarde ik dat liefde het pad effende en dat liefde mijn boodschap zou worden.'

 

Mijn ervaring:

Autobiografie van Lenny Kravitz vanuit zijn begin jaren op deze wereld tot aan zijn grote doorbraak.


We volgen Lenny en zien door zijn ogen hoe hij opgroeide met een Joodse vader en een Afro-Amerikaanse moeder. Het boek gaat over de eerste 25 jaren van Lenny’s leven. Hij beschrijft zeer openhartig over zijn leven, zijn familie ook de ooms en tantes en opa’s en oma’s die een grote rol speelden in zijn leven en zijn ontwikkeling, zijn vrienden en de omgeving en cultuur die zijn leven beïnvloedde. Het is mooi om te lezen hoe ook de spiritualiteit en de inzichten over de wereld en zijn omgeving die hij toen had te lezen. Daarbij natuurlijk niet te vergeten alle muzikale invloeden die hem enorm inspireerde en vormde in zijn leven.


Het boek in ingedeeld in vrij korte, duidelijke hoofdstukken en leest lekker door. Het is geen zware kost. Waardoor het boek heerlijk wegleest en je blijft boeien van het begin tot het einde.

Het is een enorm persoonlijke, ontroerende en soms ook grappige biografie. Maar bovenal voor mij een enorm inspirerende biografie, het is indrukwekkend om te zien hoe hij zijn stem en plek in de wereld vindt.

Het boek is echt een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page