top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Lentekriebels in Mermaids Point – Sarah Bennett

Ik kreeg van Dutch Venture Publishing een recensie-exemplaar van het nieuwe deel van Sarah Bennett. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9798224383498 | 04 maart 2024 | Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM) | Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Na het lezen van de twee eerdere delen van Mermaids Point van Sarah Bennett, wil ik graag meer lezen over dit leuke en heerlijke stadje. Zeker wanneer ik echt op zoek ben naar de lentekriebels, dan komt dit verhaal echt als geroepen. Ik heb goede verwachtingen en ik hoop dan ook van een mooi, leuk en fijn verhaal om lekker bij weg te dromen.

 

Het verhaal:

Na een mislukt huwelijk en een abrupte wending in zijn carrière ziet bestsellerauteur Alex Nelson Mermaids Point als de kans voor een mooie en nieuwe wending in zijn leven. Hij volgt zijn oudere broer Tom, die onlangs naar dit stadje is verhuisd. Hij besluit een oude en vervallen boekwinkel te kopen, misschien een ondoordacht plan, maar Alex weet van aanpakken.

Ivy heeft jarenlang voor haar moeder gezorgd, die onlangs is overleden. Nu is het tijd om aan haar eigen leven te beginnen, wanneer Alex Nelson de boekwinkel die zij op het oog had voor haar neus wegkaapt. Door omstandigheden blijven ze elkaar tegen het lijf lopen en daarbij komt Ivy er al snel achter dat er achter zijn zelfverzekerde buitenkant een lieve man schuil gaat. Wanneer de vonken lijken over te springen, wordt Ivy even keihard geconfronteerd waarom mannen nooit te vertrouwen zijn. Is Alex wel wie hij zegt dat hij is? Of gebruikt hij Mermaids Point alleen als inspiratie voor een nieuwe bestseller?

 

Mijn ervaring: Het verhaal begint zoals elke keer weer, met een lange lijst van de verschillende personages en bewoners van Mermaids Point. Nu ik aan het derde deel van de serie begin, krijgen de verschillende personages steeds meer inhoud en krijg je van iedereen een steeds duidelijker beeld en gevoel. Daarbij is de lijst ook handig om even terug te blikken na wie ook alweer wie was.


Sarah Bennett heeft een hele levendige, luchtige en vlotte schrijfstijl, waardoor je gemakkelijk en snel helemaal in het verhaal en het dorpje Mermaids Points belandt. Ditmaal volgen we het verhaal van Ivy. Dit personage kennen we al uit de zijlijnen van de vorige delen, maar het is leuk om nu dit personage beter te leren kennen en haar verhaal te lezen. Alex Nelson is een nog onbekend personage en komt van buitenaf naar Mermaids Point. Beide hoofdpersonages zijn met gevoel en aandacht neergezet, waardoor je je als lezer goed in beide personages kan verplaatsen. Door het wisselende perspectief ontstaat ook een mooi spanningsveld tussen de twee personages.


Het verhaal heeft een mooie, leuke en fijne verhaallijn. Het is absoluut geen zwaar verhaal en het kent weinig diepgang, maar het is wel een op en top feelgood verhaal om even heerlijk bij weg te dromen en te genieten. Het verhaal van Ivy en Alex wordt mooi opgebouwd en krijgt langzaamaan een mooie vorm. Ook de twist in de verhaallijn was sterk, verrassend en was goed gedaan. Wel vond ik persoonlijk dat het einde te vlot en rap was afgewerkt, alsof er haastig een einde aan het verhaal moest komen en het weer helemaal goed was. Voor mijn gevoel ging dat laatste net iets te snel. Toch was het een fijn en goed einde, waardoor je het verhaal fijn afsluit.


Lentekriebels in Mermaids Point is het derde deel van de heerlijke Mermaids Point serie van Sarah Bennett. Sarah Bennett heeft een vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl, waardoor je afdwaalt naar het idyllische dorpje en geniet van heerlijke dorpse taferelen en mooie liefdesverhalen. Ook dit deel is weer echt een mooi en fijn verhaal.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

23 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page