top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Love people use things – Joshua Fields Millburn

Dit luisterboek kreeg ik als luistertip via de app aangeraden. De titel maakt me erg nieuwsgierig, dus laten we deze eens gaan ontdekken.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789024596324 | 06 september 2021 Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Prijs €14,99


Voor het lezen:

Het boek kreeg ik als luistertip op de app van mijn luisterboeken als aanrader. De titel maakt me erg nieuwsgierig naar het verhaal. Zeker aangezien de ondertitel belooft: Zeven essentiële factoren voor een rijker, zinvoller leven. Ik ben erg benieuwd.

 

Het verhaal:

Joshua Fields Millburn, een minimalist, laat je zien hoe je in de moderne en overvolle wereld een rustig, tevreden en zelfbewust bestaan kan leiden. Stel je leven eens voor met minder. Minder spullen, minder stress, geen schulden en minder ontevredenheid. En dan stel nu je leven eens voor me meer. Meer tijd, meer betekenisvolle relaties, meer groei, meer zingeving en meer tevredenheid. Hoe haal je het beste uit jezelf en je dierbaren? Hoe ga je het beste om met de bezittingen die je hebt. Evolueer en herstel je leven aan de hand van de zeven essentiële factoren: relaties, spullen, waarheid, geld, waarden, creativiteit en mensen. Het resultaat: een rijker en zinvoller leven.

 

Mijn ervaring:

Joshua Fields Millburn weet zijn verhaal op hele heldere, concrete, toegankelijke en enthousiaste wijze te vertellen. Het verhaal is ingesproken door Louis van Beek waar ik even aan moest wennen, maar daarna goed van het verhaal kon genieten.


In zijn verhaal vertelt Joshua Fields Millburn ook openhartig over zijn persoonlijke leven en reis naar minimalisme. Hij vertelt openhartig over zijn leven voor die tijd, in de tijd dat het nooit genoeg was en hij altijd snakte naar meer. Ook vertelt hij over het kantelpunt in zijn leven, hoe hij dit aanpakte en wat het hem uiteindelijk bracht.


Zijn reis over hoe hij dit proces aan heeft gepakt vertelt hij uitgebreid. Deze verdeelt hij in de stappen van de zeven essentiële factoren die hij had en waarin hij verandering bracht. Per hoofdstuk behandelt hij een van deze thema's: relaties, spullen, waarheid, geld, waarden, creativiteit en mensen. In ieder hoofdstuk haalt hij ook andere persoonlijke verhalen aan waarbij hij laat zien dat er niet één weg is naar wat werkt maar meerdere wegen. Daarbij is hij ook eerlijk dat voor iedereen de factoren gedurende het leven op een ander niveau kunnen liggen en dus niet voor ieder mens identiek of uniek is. Zijn kijk op het leven en de zeven essentiële factoren hebben me aan het denken gezet over mijn eigen leven. Hoe ga ik zelf met bepaalde dingen om? Hoeveel waarden hecht ik aan bepaalde dingen? En hoeveel geluk brengen ze me nu echt?


Love people, use things is een helder, toegankelijk en krachtig verhaal van Joshua Fields Millburn die openhartig vertelt over zijn weg naar minimalisme. Hij beschrijft zijn eigen weg, maar belicht ook andere persoonlijke verhalen. Daarbij doorloopt hij de zeven essentiële factoren die voor heb onder de loep genomen moeten worden en waaraan je kan werken voor een rijker en zinvoller leven. Erg leerzaam. 

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page