top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Muurvast – Ruby Coene

Deze veelbelovende dystropische young adult maakt me erg nieuwsgierig.

Nederlands | Paperback | 9789493265721 | maart 2024 | 176 pagina's Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €18,95


Voor het lezen:

Alleen al de intrigerende en spannende cover van deze nieuwe YA maakt me erg nieuwsgierig. De donkere ruimte met de kleine kier van licht, waartussen een personage wegrent. De titel is op krachtige wijze met dit sterke beeld verweven. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Sin is opgepakt na het stelen van medicijnen. Hierdoor belandt ze in de Loods. De Reflectiezone Opstandige Jeugd. De president ziet deze plek niet als een gevangenis, maar als een kans en mogelijkheid om een beter mens te worden. Eenmaal op in de Loods aangekomen, is niet wat het lijkt wat de voorlichtingsfilms beweerden. Wie is er te vertrouwen? Sin moet zichzelf zien staande te houden tussen vriendschap en vijandigheid. Dat terwijl de persoon buiten de Loods vecht voor zijn leven. Sin is vastbesloten om hem niet aan zijn lot over te laten en zet alles op alles om te ontsnappen. Dan komt er een nieuw meisje in de Loods die haar hele leven plotsklaps verandert en staat er meer op het spel dan dat ze ooit gedacht had.

 

Mijn ervaring:

Het was mijn eerste kennismaking met de schrijfster Ruby Coene, maar wat voor een. Met haar levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl en haar originele, bijzondere en spannende verhaal wist ze me compleet te pakken.


Het verhaal is geschreven vanuit Sin. Het personage is neergezet als zelfstandige, krachtige maar ook lieve vrouw die vecht voor het goede. Doordat we Sin leren kennen precies op het moment dat ze in de Loods geplaatst wordt, ga je op natuurlijke wijze mee in de nieuwe wending die het leven van Sin neemt. Ondanks dat je gemakkelijk mee gaat met Sin, wordt er pas gedurende het verhaal steeds meer duidelijk over Sin en haar privésituatie. Datzelfde geldt voor haar vriendinnen Frankie, Q en Noor en broertje Cross. Het zijn leuke, unieke en diverse personages.


Het verhaal heeft een goede opbouw. Eigenlijk is het verhaal al direct spannend door de unheimische situatie waarin Sin terechtkomt. De duistere omgeving, waarbij ze nog niet weet wie ze kan vertrouwen. Het verhaal kent erg spannende wendingen en gebeurtenissen, maar daarnaast bloeit er ook een prachtige romance op tussen Sin en haar vriendin Frankie. Ruby Coene weet ook dit prachtig en mooi te omschrijven. Het plot was erg spannend, waarbij ik dan ook met ingehouden adem zat te lezen. Zal het wel of niet lukken?


Muurvast is een originele, spannende en ook mooie dystrofische young adult. Ruby Coene heeft een vlotte, levendige en krachtige schrijfstijl en brengt een vrij hoog tempo in de spannende verhaallijn. Naast de spanning weet Ruby Coene ook een prachtige liefdesrelatie tussen twee vrouwen te laten ontstaan. Ik heb enorm genoten!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5



15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page