top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Onzichtbare Grenzen – Dennis van Elten

Dennis ken ik al lange tijd via social media, met het verschijnen van zijn nieuwe boek kreeg ik de kans het te mogen lezen en recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789465010601 | 31 januari 2024 | 172 pagina's Brave New Books | Prijs €20,00


Voor het lezen:

Ik ken Dennis inmiddels al meerdere jaren en ik heb hem zien groeien, worstelen en zichzelf zien ontwikkelen. Omdat ik dit als buitenstaander gezien en ervaren heb, ben ik ook erg nieuwsgierig naar hoe Dennis zelf zijn ontwikkeling en proces in de afgelopen jaren heeft gezien en ervaren. Ik ga het nu ontdekken in zijn nieuwste boek.

 

Het verhaal:

In Onzichtbare grenzen vertelt Dennis van Elten openhartig over zijn leven na de diagnose NAH, ofwel niet aangeboren hersenletsel. Deze weg ging met vallen en opstaan, maar Dennis ging niet bij de pakken neer zitten. Hij ondervond wat hem hielp en wat niet. Hij stond voor verschillende moeilijke en heftige keuzes in zijn leven maar bleef zijn hart volgen. Hij neemt je mee op zijn reis van ups en downs en vertelt eerlijk, kwetsbaar en openhartig over de levenslessen die hij opdeed. Dennis vertelt over zijn weg naar Dennis 3.0.

 

Mijn ervaring:

Wat me direct opvalt is dat Dennis heeft gekozen voor een enorm groot lettertype voorbij andere boeken, wat ervoor zorgt dat het verhaal gemakkelijk en erg prettig leest. Daarbij schrijft Dennis op heel natuurlijke, openhartige en eerlijke wijze over zijn leven. De manier waarop hij zijn verhaal deelt en beschrijft is bijna alsof je het dagboek van Dennis leest.


Dennis neemt je chronologisch mee door zijn levensjaren. Ook staat hij nog even stil bij de jaren voor de NAH-diagnose. Dus mocht je zijn voorgaande boeken nog niet gelezen hebben, dan weet Dennis in dit boek toch een compleet en samengevat beeld te schetsen. Dennis beschrijft de meest memorabele momenten, situaties en gebeurtenissen van zijn leven en beschrijft openhartig hoe hij de dingen ervaart, bekijkt en beleeft. Hierdoor zie je echt een puur, eerlijk, kwetsbaar en oprecht persoon. Precies zoals ik Dennis ook ken.

Dit vind ik erg knap, dat hij zich ook tegenover de buitenwereld open en bloot durft weer te geven. Hij geeft een goed beeld van wat zijn diagnose, het pesten, zijn gezin/privé situatie maar ook de steun en hulp van overheidsinstanties en hulpinstellingen voor invloed hadden op zijn leven. Ondanks dat sommige dingen heftig, aangrijpend en schrijnend zijn, laat Dennis ook zien welke krachten hij hieruit gehaald heeft en hoe hij, ondanks alles, gegroeid is.


Onzichtbare grenzen is een openhartig, puur en kwetsbaar levensverhaal van Dennis van Elten over zijn diagnose en zijn leven met NAH (niet aangeboren hersenafwijking). Hij beschrijft heftige, aangrijpende, mooie en ontroerende momenten en gebeurtenissen uit zijn leven en hoe dat hem vormde en hielpen groeien naar een sterke man die hij ondertussen is.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page