top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Schaduwkant – Sophie Wester

Ik kreeg van De Crime Compagnie de kans om met mijn leesclub te genieten van deze thriller. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789461098405 | 01 maart 2024 | Adobe ePub De Crime Compagnie | Prijs 21,99 en E-book 8,99


Voor het lezen:

Ik heb nog geen boek van Sophie Wester gelezen, maar de cover is veelbelovend en maakt me erg nieuwsgierig naar het verhaal. We kregen met onze leesclub, de Boekenlovers bende de kans om samen te gaan genieten van deze thriller. De Crime Compagnie super bedankt voor het recensie-exemplaar. Op de cover zijn we een ruige kust bij onheilspellend weer met een vrouw in een rode jas.

 

Het verhaal:

De vader van Mick komt om het leven bij een tragisch ongeval. Ellen moet haar puberzoon Mick nu alleen opvoeden. Ze is docent en counselor op een middelbare school, dus in theorie weet ze precies hoe ze met pubers om moet gaan om ze te bereiken en met ze te praten. Toch lijkt het erop dat Mick langzaam ontspoort. Wanneer Ellen als begeleidster mee gaat op Micks examenreis naar Texel, komt ze erachter dat hij deel neemt aan een gevaarlijk spel. Diezelfde week wordt een leerling dood aangetroffen in de slaapzaal. Mick is spoorloos verdwenen, de nachtmerrie van Ellen lijkt werkelijkheid te zijn geworden.

 

Mijn ervaring:

We lezen het verhaal van Ellen en haar zoon Mick. Het verhaal is vanuit Ellen geschreven en het personage is goed neergezet en uitgediept. Hierdoor kan je helemaal meegaan in de emoties, gevoelens en paniektoestand waarin Ellen heen gaat. Daarbij weet ze alle personages realistisch en natuurlijk neer te zetten en verbergen alle personages geheimen, waardoor het een spannend, meeslepend, boeiend en intrigerend verhaal is.


Sophie Wester heeft een vlotte, levendige schrijfstijl en weet erg goed een sfeer en spanning in het verhaal te zetten. Doordat de personages allemaal iets verbergen en niet open zijn, geeft dat een bepaalde sfeer en spanning, waardoor je op een gegeven moment als lezer overal wat achter zoekt. Hiermee weet Sophie Wester je ook meermaals op het verkeerde been te zetten. Wie zal de dader zijn? Hoe zal de zaak in elkaar steken. Tot aan het einde blijft het spannend en Sophie Wester weet aan het einde de zaak tot in de puntjes op te lossen en op zijn plek te laten vallen.


Schaduwkant is een spannende, intrigerende en sterke psychologische thriller. De personages zijn enorm scherp en goed neergezet. Door de vlotte en levendige schrijfstijl van Sophie Wester ga je helemaal in het verhaal op. Daarbij weet ze je door de geheimen en wendingen meermaals op het verkeerde spoor te zetten. Een thriller die spannend blijft tot het einde. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page