top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Tante Betty's countryclub – Olivia Hill

Inmiddels heb ik bijna alles gelezen wat Olivia Hill geschreven heeft. Met het verschijnen van haar nieuwe boek, was er natuurlijk geen twijfel over mogelijk dat ik die ook gewoon moest lezen. Dutch Venture Publishing bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | E-book | 9798215760352 | 03 mei 2023 | Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM) | Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs e-book €4,99


Voor het lezen:

Tot nu toe heb ik op een boek na alle boeken van Olivia Hill gelezen. Met de aankondiging van haar nieuwe boek én het zien van een cover met hond, wilde ik deze absoluut weer lezen. Van Dutch Venture Publishing kreeg ik ook nog eens de kans het boek te mogen lezen en te recenseren, dank je wel! De cover wordt gesierd door een landschap met op de achtergrond een boerderij met hond. Op de voorgrond zien we een enorm schattige en aandoenlijk kijkende hond met een crime scene lint en een geweer. Alleen al de cover weet me te overtuigen dat ik het boek moet lezen. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Het is vele jaren geleden dat Kimberly voor het laatst op de ranch bij haar tante en oom kwam. Door de scheiding van haar ouders is ze hier lang niet meer geweest. In een opwelling besluit ze haar spullen te pakken en tante Betty en ome Bill tijdens haar zomervakantie te bezoeken.

Op de ranch in Summerville aangekomen, maakt ze al snel kennis met de woest aantrekkelijke sheriff Colt, waarvan ze direct knikkende knieën krijgt. Hij is meer stalknecht en hulp op de ranch dan handhaver van de wet, aangezien het rustig is in het zonnige Summervile. Maar dan keert ome Bill niet meer terug na zijn vistochtje. Tante Betty en haar vriendinnen, ook wel "Tante Betty's countryclub" genoemd, besluiten hun koppen bij elkaar te steken. Doe ze er alles aan om Ome Bill te vinden of verbergen ze juist iets? Ome Bill blijkt toch een wat minder geliefd persoon te zijn dan gedacht...

 

Mijn ervaring:

Olivia Hill heeft zo'n heerlijke levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl dat je vanaf de eerste bladzijde mee het verhaal van Kimberly mee ingezogen wordt. Het is leuk, hoe de vakantie van Kimberly begint en je hierdoor als lezer mee geïntroduceerd wordt in het verhaal, de gebeurtenissen en de personages. Kimberly maar ook de andere personages als tante Betty en hunk Colt zijn enorm goed neergezet en zijn stuk voor stuk unieke personages. Vooral tante Betty weet mijn hart gelijk te stelen.


De verhaallijn is leuk, origineel en bevat een heerlijke combinatie van romance en spanning. Daarnaast is ook aan humor in dit heerlijke verhaal geen gebrek. Dit geheel zorgt ervoor dat je echt in het verhaal op gaat en door de leuke wendingen in het verhaal blijft het boeiend van begin tot het einde. Het leest als een feelgood, maar door de vermissing van ome Bill zorgt de verhaallijn voor net dat beetje meer en extra in de verhaallijn. Tot aan het einde toe weet Olivia Hill je dan ook in spanning te houden over wat er precies met ome Bill gebeurt is, al had ik een goed voorgevoel, de manier waarop Olivia het op papier weet te zetten met de nodige humor zorgt ervoor dat je het boek echt met een lach op je gezicht dichtslaat.


Tante Betty's countryclub is een heerlijke cozy crime. Hierbij moet je denken aan een feelgood met wat spanning. Het is heerlijk levendig, vlot en krachtig geschreven en bevat een flinke dosis humor, waardoor het echt een verhaal is waar je van geniet! Ik had hoge verwachtingen, maar Olivia Hill heeft mijn verwachtingen overtroffen. Je ziet met ieder verhaal haar schrijftalent groeien. Ik kan nu al niet wachten op haar volgende boek.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page