top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Te grazen – Lisette Jonkman

Ik ben dol op de schrijfstijl van Lisette Jonkman, voor een kortverhaal ben ik dus ook zeker in. LS Amsterdam, bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | E-book | 9789021036212 | 28 februari 2023 | Adobe ePub Uitgeverij LS Amsterdam | Prijs 2,99


Voor het lezen:

Na het lezen van twee eerdere verhalen van Lisette Jonkman, kan ik wel zeggen dat ik haar schrijfstijl geweldig vind. Ik zag de aankondiging van LS Amsterdam van haar nieuwe kortverhaal en laat hier nu ook nog eens dieren in voorkomen. Ja, dit verhaal moest en zou ik lezen De uitnodigende en vrolijke cover die helemaal het feelgood gevoel bij me roept maakt me helemaal blij en enthousiast om te gaan genieten van haar verhaal.

 

Het verhaal: Nora ergert zich kapot aan Rens, maar hij hoort nu eenmaal bij de vriendengroep. In hun vriendengroep hebben Hidde en Marieke een boerderij gekocht. Ze besluiten als vriendengroep dat ze Hidde en Marieke graag een cadeau doen voor hun nieuwe woning. Nora heeft het perfecte idee: minischaapjes! De taken in de groep worden verdeeld en helaas, Nora wordt gedwongen om samen met Rens de minischaapjes te gaan halen. Vervolgens komt er op de terugweg nog een probleem om de hoek kijken, hierdoor zijn Nora en Rens noodgedwongen samen een weekend door te brengen.

 

Conclusie:

Echt na het lezen van de eerste paar regels werd ik in het verhaal gezogen. Lisette Jonkman heeft zo'n heerlijke feelgood schrijfstijl dat je gelijk aan haar lippen hangt. Ze schrijft vlot, krachtig en enorm levendig. Zelfs in dit korte verhaal weet ze de personages en met name Nora en Rens helemaal tot leven te brengen. De verhaallijn is origineel en zit barstens vol humor. Het verhaal neemt zoveel leuke wendingen dat, als je eenmaal begint, het verhaal niet weg legt voordat je hem uit hebt. Ook heeft Lisette Jonkman tijdens het lezen me meerdere malen echt aan het lachen gekregen. De opbouw naar het plot is geweldig en het einde is een spetterend en wollig feelgood einde. Te grazen is een heerlijk origineel kort verhaal met enorm veel humor. Na het lezen van de eerste paar zinnen was ik verkocht en kon ik het verhaal niet meer wegleggen. Er zitten heerlijke wendingen in en de personages Nora en Rens hebben Lisette Jonkman enorm levendig weten te verwoorden. Daarnaast eindigt dit kortverhaal met een heerlijk spetterend feelgood einde. Absoluut een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page