top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het boekencafé 1 - Vertel mij wat – Anne West

Deze nieuwe feelgoodserie stond vanaf verschijning op mijn lijst, aangezien ik zag dat het luisterboek beschikbaar is, hoogste tijd om ervan te gaan genieten.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789020553413 | 14 december 2023 Uitgeverij Zomer&Keuning | Prijs €8,99


Voor het lezen:

Na het lezen van de theetuin serie van Anne West, leek deze nieuwe feelgood serie me dan ook echt enorm leuk om te gaan ontdekken. Zeker als de serie nog een relatie heeft met de liefde voor boeken die ik heb. Ik heb hoge verwachtingen. Mede door alle enthousiaste en leuke recensies die ik al van het boek gelezen heb, ben ik erg benieuwd wat ik er zelf van ga vinden. Het boek heeft een hele vrolijke illustratie van een straat met een boekencafé.

 

Het verhaal:

Juul woont boven het boekencafé van haar beste vriendin Lauren. Juul is een succesvol feelgood schrijfster, maar ze schrijft onder een pseudoniem omdat ze weinig eigenwaarde heeft en bang is dat als anderen weten wie ze is, ze haar boeken niet meer kopen. Vroeger is Juul verschrikkelijk gepest. Haar uitgever ziet ook meer marketingkansen als ze haar vriendin en ex-model Lauren inzet als gezicht van de auteur. Ook op dating gebied wil het Juul maar niet lukken, ze denkt dat ze te onaantrekkelijk is om ooit aan de man te komen. Dan ontmoet ze cabaretier Ids...

 

Mijn ervaring:

Wat een ongelofelijk leuk, mooi, ontroerend en grappig verhaal is dit. Ik heb echt van het begin tot het einde genoten van het heerlijke verhaal van Juul. Door de vlotte en levendige schrijfstijl van Anne West en het ingesproken verhaal door Donna Vrijthof, die een heel prettig stemgeluid en spreektempo heeft, droom je echt even weg van dit leuke verhaal.


De personages zijn heel natuurlijk en realistisch neergezet. Hierdoor voel je als lezer al snel empathie met het onzekere, kwetsbare maar wel enorm lieve personage Juul. Naast Juul wisten ook Lauren en Ids mijn hart te stelen. Ik vind het mooi hoe Anne West in haar verhalen ook altijd iets van het verleden van de personages in het verhaal weet te stoppen, zoals in dit verhaal het pestverleden van Juul.


Het verhaal heeft een prachtige en sterke opbouw. Het verhaal begint met een proloog waarin je als lezer enorm nieuwsgierig wordt, naar wat er precies aan het voorval vooraf is gegaan. Het verhaal heeft ontzettend mooie, leuke, bizarre, ontroerende en grappige wendingen. Er zitten best veel gebeurtenissen in het verhaal, wat ervoor zorgt dat je het heerlijke verhaal niet weg wil leggen en door wilt luisteren. Met een krachtig en sterk epiloog weet Anne West het prachtige verhaal af te sluiten.


Vertel mij wat is een onwijs leuk, mooi, grappig en ontroerend deel één van het Boekencafé. Het verhaal bevat heel natuurlijke en realistische personages met hun talenten en gebreken. Juist dat maakt deze prachtige feelgood tot een oprecht, sterk en mooi verhaal. Ik heb van het begin tot het einde genoten en ik kijk uit naar deel twee.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page