top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Vleugels van woestijnstof – Ilse van der Hout

De cover van de novelle maakte me enorm nieuwsgierig. Ik kreeg van Uitgeverij Zilverspoor de kans het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | E-book | 9798215092521 | 22 maart 2023 | Epub | Uitgeverij De Boekenvos | Prijs 2,99


Voor het lezen:

De cover van de novelle maakte me nieuwsgierig. Al is bruin niet direct de kleur die me aantrekt, toch vanwege de typografie en het subtiele beeld werd mijn interesse gewekt. Ik heb nog niet eerder wat van Ilse van der Hout gelezen, dus ik ben enorm nieuwsgierig naar haar schrijfkunsten.

 

Het verhaal: De bewoners van Ark Alberon2 geven hun leven volledig aan de Missie. Ze verkeren in een oorlog met zandmonsters die de planeet bewonen. De mensen keren enkel buiten de veilige muren van de Ark om waardevolle mineralen te verzamelen. Het doel, deze uiteindelijk mee terug te nemen naar de Aarde. Airi is buiten de muren van de Ark geboren en heeft moeite om zich aan te passen en haar leven in teken te stellen van de Missie. Ze vertelt zichzelf dat de liefde voor Yawen groot genoeg is. Wanneer Yawen in de woestijn vermist raakt, twijfelt ze geen moment en gaat ze Yawen zoeken. Tijdens haar tocht slaat de twijfel toe? Is de liefde sterk genoeg?

 

Conclusie:

Wat een vlotte en levendige schrijfstijl heeft Ilse van der Hout. Ze weet hele sterke dialogen neer te zetten waardoor het verhaal goed spreekt. We volgen het verhaal vanuit Airi, het is een korte novelle dus het personage heeft ze niet heel ver uit kunnen diepen, maar wel ver genoeg om er een sprekend en goed verhaal van te maken.


De verhaallijn is leuk en verrassend. In de korte novelle wil Ilse van der Hout niet te veel verhaal willen proppen, maar precies genoeg om een goede novelle neer te zetten. Daarnaast kent de novelle wat spanning en liefde, wat een mooie combi is. De opbouw naar het plot is goed en ze heeft een mooi einde aan deze novelle geschreven.


Ilse van der Hout heeft me weten te verrassen met haar levendige schrijfstijl. Ze heeft haar verhaal goed in deze novelle weten te verwoorden en het verhaal kent een goede combinatie van spanning en liefde. Naar haar leuke novelle ben ik erg benieuwd wat ze in de toekomst nog meer gaat schrijven.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page