top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Wenskind – Gaby Rasters

Uitgeverij VBK Lab en Nextreads super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789032520526 | 01 februari 2024 | 304 pagina's Uitgeverij VBK Lab | Prijs €21,95


Voor het lezen:

Ik ben inmiddels groot fan van de prachtige, intense en aangrijpende boeken van Gaby Rasters. Hierdoor heb ik dan ook hoge verwachtingen van haar nieuwste boek Wenskind. De prachtige, liefdevolle en mooie cover is uitnodigend. De ondertitel 'Wat als je grootste verlangen ook je grootste verdriet is?' maakt me erg nieuwsgierig naar deze nieuwe roman. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Een rauw, heftig en realistisch verhaal over het verlangen naar een kind en de kwetsbaarheid die het ouderschap met zich meebrengt. Chelsea raakt op zestienjarige leeftijd zwanger en beseft al snel dat het haar nooit gaat lukken alleen voor de kleine te zorgen. Charlotte en Jasper verwachten een kindje, maar de zwangerschap loopt heel anders dan dat ze ooit hadden kunnen denken. Nicole en Sjoerd hebben een grote kinderwens en zijn dan ook door het dolle heen als Nicole na een heftig en intensief proces eindelijk zwanger raakt. Alle drie ervaren de gezinnen dat een zwangerschap niet vanzelfsprekend is. Op aangrijpende wijze raken deze drie totaal verschillende levens met elkaar vervlochten in een indrukwekkende en mooie roman.

 

Mijn ervaring:

Gaby Rasters heeft zo'n heerlijk vlotte, levendige en meeslepende schrijfstijl dat het verhaal me erg snel weet te pakken. Ze weet met haar krachtige dialogen en enorm veel sfeer en gevoel een intens, heftig en aangrijpend verhaal neer te zetten.


Het verhaal is geschreven vanuit drie verschillende vrouwen die alle drie een hele eigen verhaallijn hebben. Charlotte, Chelsea en Nicole. Alle drie de vrouwen, maar ook de andere personages zijn uniek, divers en op erg realistische wijze en met veel gevoel en aandacht neergezet. Bij alle drie de verhaallijnen weet Gaby Rasters ervoor te zorgen dat ik met de personages zonder problemen helemaal mee kan gaan in hun wereld, emoties en gevoelens. De nadruk ligt op Charlotte. Het is een prachtig, liefdevol en warm personage en heeft al snel een plekje in mijn hart gekregen.


Zoals je van Gaby Rasters kan verwachten, weet ze ook weer in deze romans heftige onderwerpen, ditmaal over een kinderwens, ouderschap en de problemen hier rondom heen op prachtige en openhartige wijze bespreekbaar te maken in een bijzondere en intense verhaallijn. Ik kan niets anders zeggen dan dat ik deze roman met enorm veel tranen en een lach gelezen heb. Het is echt een prachtig boek, zeker door de drie bijzondere, heftige en totaal verschillende verhaallijnen die Gaby Rasters op indrukwekkende wijze met elkaar weet te verbinden.


Wenskind is een prachtige, heftige en aangrijpende roman. Met haar levendige, vlotte en meeslepende schrijfstijl weet Gaby Rasters me weer in volle ontroering te krijgen. Het zijn drie super intense, heftige en aangrijpende verhalen rondom de wens van kinderen die op krachtige wijze samenkomen. Ik ben diep onder de indruk van deze roman.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page