top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zoek het uit, Cloe Brown – Talia Hibbert

Een boek dat ik al meerdere keren op social langs zag komen, wat door de mooie cover echt mijn aandacht wist te trekken. Gelukkig had bibliotheek Eindhoven het boek snel te leen.

Nederlands | Paperback | 9789020544275 | Druk: 1 | maart 2022 | 368 pagina's | Uitgeverij Zomer&Keuning


Voor het lezen:

Ik zag het boek al meerdere malen als recensie-exemplaren en als nieuw boek langs komen op social media dat ik enorm nieuwsgierig werd naar het boek. De cover is al anders dan de meeste andere romans en new adult boeken waardoor deze opvalt. Daarnaast is de hoofdpersoon in dit verhaal geen standaard vrouw als in de meeste romans, wat me gelijk extra nieuwsgierig maakt naar het verhaal. Gelukkig had bibliotheek Eindhoven het boek snel te leen, zodat ik er gelijk van kon genieten.

 

Het verhaal:

Deze new adult is het eerste deel van de zussen Brown-serie.


Cloe is niet de gemiddelde hoofdpersoon in een roman. Cloe is chronisch ziek, weet veel van computers en beleeft een bijna dood ervaring. Die laatste gebeurtenis zet haar tot het opstellen van een lijst. Een lijst vol dappere daden die ze graag wil overwinnen zoals motorrijden, betekenisloze seks, dronken worden en iets slechts doen. Huisbewaarder Redford Morgan, een roodharigehunk met tattoos, een motor en klusjesman. Redford is er van overtuigd dat hij totaal niet matcht met de snobistische en brave Cloe, maar uiteindelijk blijken ze meer met elkaar gemeen te hebben dan dat ze ooit hadden gedacht.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een sterk proloog van de bijna dood ervaring van Cloe Brown waardoor je zonder twijfel het verhaal in wordt gezogen. Ik vind het bewonderenswaardig en enorm leuk dat dit verhaal bestaat uit 2 hoofdpersonen die niet doorsnee, maar anders dan anders zijn. Dat maakt denk ik het boek gewoon al een heel stuk leuker en liggen de gebeurtenissen ook veel minder voor de hand.


Het verhaal heeft een wisselend vertelperspectief dat wisselt tussen Cloe Brown en Redford Morgan, waardoor dat je van beide hoofdpersonages in het boek een goed beeld krijgt en ook weet welke emoties, gevoelens en gedachtes dat er in hen omgaan. Wel speelt Cloe absoluut de ster in het verhaal. Talia Hibbert heeft een hele vlotte en krachtige schrijfstijl en ze weet met een flinke dosis humor een geweldig origineel verhaal neer te zetten. Soms zijn de situaties en de gebeurtenissen best heftig, maar door de nodige humor die Talia in het verhaal brengt wordt het niet te zwaar en heftig.


De verhaallijn is leuk opgebouwd en weet je goed geboeid te houden van het begin tot aan het einde. Het verhaal neemt enorm veel wendingen die je absoluut niet verwacht, maar die het verhaal een enorm leuke draai geven. Er zit ook een enorm leuke plot in het verhaal, die het verhaal echt tot een hoogtepunt maakt. Tot slot volgt er ook nog een epiloog van een jaar later, die ervoor zorgt dat je het boek echt met een zucht en een goed gevoel dicht slaat.


Ik heb genoten van deze originele en leuke new adult en ik kijk dan ook met veel plezier uit naar de andere twee delen die van deze serie gaan verschijnen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page