top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Aan de andere kant van geluk – Nadine Swagerman

Ik mocht van Kluitman dit boek lezen en recenseren. Onwijs bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Hardcover | 9789020654752 | Druk: 1 | februari 2022 | 320 pagina's | Kluitman


Voor het lezen:

Na het zien van de sprekende cover waarop twee vrouwen elkaar verliefd aan kijken en het lezen van de beschrijvende tekst werd ik enorm nieuwsgierig naar het boek. Sowieso heb ik een grote affiniteit met LGBTQIA+ boeken. Toen ik ook nog van andere hoorde dat Nadine Swagerman echt goed schrijft kwam hij op mijn verlanglijstje te staan. Ik was dan ook dol enthousiast dat ik door Kluitman gevraagd werd het boek te lezen en te recenseren.

 

Het verhaal:

Zowel Isa als Gwen hebben het nodige in hun leven meegemaakt en zoeken hulp. Gwen heeft een hele moeilijke thuissituatie. Isa rouwt om het verlies van haar broer Felix. Ze leren elkaar kennen bij groepstherapie en vanaf het eerste moment lijkt het te klikken. Ze vinden troost en steun bij elkaar en langzaam groeit die bijzondere band die verder gaat dan vriendschap.

Dan doet Gwen een hele heftige ontdekking, die werkelijk alles op zijn kop zet. Gaat hun prille liefde dit overleven?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal heeft een wisselend vertelperspectief en we wisselen af tussen Isa en Gwen, wat duidelijk aan het begin van het hoofdstuk wordt vermeld. Nadine Swagerman heeft beide karakters echt goed uitgediept en beide op hele unieke wijze neergezet. In beide karakters kan ik me bijzonder goed verplaatsen. Ook de andere karakters zijn goed neergezet.


Ik had geen enkele moeite om in het verhaal te komen. Door de heftigheid werd ik er gelijk ingezogen. Nadine Swagerman weet heel goed levendige dialogen neer te zetten en ook de gevoelens en emoties van beide vrouwen heeft Nadine bijzonder goed verwoord.


De opbouw naar het enorm verrassende plot was echt sterk. Het verhaal weet veel wendingen te nemen die je geboeid houden. Ik kon dan ook het boek niet wegleggen en heb het boek in 1,5 dag uitgelezen.


Het boek heeft mijn hoge verwachting weten te overtreffen. Het is een boek dat me diep in mijn hart heeft weten te raken. Misschien ook doordat de situaties van beide vrouwen voor mij realiteit zijn geweest en Nadine echt precies het gevoel onder woorden wist te brengen. Het boek weet daarnaast ook een bijzonder gevoel van troost en hoop te geven.


Ik raad dit boek echt met stip aan. Het boek bevat een hoop gevoelige onderwerpen, maar Nadine weet het prachtig te verwoorden en het boek heeft ook echt een prachtig afgerond einde waardoor je dit boek met een zucht dicht slaat.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
26 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page