top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Aan het einde van de wereld - Kristin Hannah

De roman stond al lange tijd op mijn verlanglijstje, omdat hij als tip op bij kobo plus te voorschijn kwam, is het hoogste tijd om hiervan te gaan genieten.

Nederlands | E-book | 9789402311495 | 12 oktober 2018 | 528 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij Boekerij | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Deze roman stond al geruime tijd op mijn verlanglijst. Alleen de intrigerende cover maakte me enorm nieuwsgierig naar het verhaal. De lovende recensies deden daar nog een schepje bovenop. Op de cover zien we een prachtig verstild landschap van Alaska, met een eenzaam roeibootje met hierin een persoon. De ondertitel 'Een hartverscheurende roman over verlies, familiebanden en de kracht van liefde' zorgt ervoor dat ik dit boek echt moet lezen. Het is het eerste boek van Kristin Hannah dat ik ga lezen, dus ik ben enorm benieuwd naar haar schrijfstijl.

 

Het verhaal:

De dertienjarige Leni en haar moeder hebben een zwaar maar goed bestaan, wanneer haar vader, Ernst Allbright, terugkeert uit Vietnam, verandert de gezinsdynamiek. Ernst was in Vietnam een krijgsgevangene en kampt sinds zijn terugkeer met nachtmerries en woedeaanvallen. Hij ondervindt veel moeite om zijn normale leven weer op te pakken. Hij neemt een impulsieve beslissing. Hij verhuist met zijn gezin naar Alaska om daar in alle rust een zelfvoorzienend bestaan op te bouwen. Leni en haar moeder hopen vooral op rust. Haar moeder is bereid alles op alles te zetten om haar man, en liefde van haar leven bij zich te houden en te helpen. Zelfs hem volgen naar het einde van de wereld. Even lijkt Alaska te zijn waar ze op hoopte, ze worden opgenomen in een gemeenschap van sterke, onafhankelijke pioniers. Maar dan valt de winter, duisternis en bittere kou. De psychische toestand van Ernst verslechtert. Het gezin moet alles op alles zetten om de uitdagingen binnen- en buitenshuis weerstand te bieden.

 

Mijn ervaring: Wat me direct opvalt is dat Kristin Hannah een enorm levendige, beschrijvende maar ook vlotte schrijfstijl heeft. Hierdoor wordt het een verhaal waarin je helemaal opgaat en het verhaal voor je ogen ziet gebeuren, maar het is ook door de krachtige dialogen zo goed beschreven dat de personages tot leven komen en ook zo intens en indrukwekkend dat dit absoluut een verhaal is dat onder je huid kruipt en iets met je doet.


De verschillende personages zijn uniek, sterk en goed uitgediept. Hierdoor heeft elk personage zijn eigenaardigheden en ze zijn ook realistisch neergezet. Als niet perfecte mensen. We volgen het verhaal van de dertienjarige Leni die we volgen tot haar volwassen jaren. Ik vind met name dit personage zo indrukwekkend en goed neergezet dat ik als lezer, helemaal met Leni mee het intense, aangrijpende, originele en bijzondere verhaal mee in kan.


Het verhaal heeft een enorm indrukwekkende en aangrijpende verhaallijn. Het is een verhaal dat je aan het denken zet en ongetwijfeld een hoop in je losmaakt. De onverwachte wendingen en gebeurtenissen weten je van het begin tot het einde te boeien en in zijn greep te houden. Toch moest ik wel enkele malen het verhaal even wegleggen omdat ik hem echt bijzonder intens vond. Het is een verhaal dat je ongetwijfeld met een lach en een traan zal lezen. Kristin Hannah heeft op bijzondere wijze de kracht en psyche van het menselijk zijn en het overleven in beeld gebracht.


Aan het einde van de wereld is een originele, bijzondere maar ook enorm intense en aangrijpende roman die me diep wist te raken. De personages zijn bijzonder sterk en goed neergezet en uitgediept. Daarbij is het verhaal enorm goed beschreven en brengen de sterke dialogen en de vlotte schrijfstijl het verhaal helemaal tot leven. Dit is een boek, dat me altijd bij zal blijven. Wauw...

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page