top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Aapje oeps de foutjeskampioen – Jozua Douglas

Alleen al bij het zien van deze titel en deze cover wist ik dat ik dit boek moest lezen. Uitgeverij de Fontein super bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Hardcover | 9789026168710 | 07 november 2023 | 32 pagina's Uitgeverij de Fontein | Prijs 16,99


Voor het lezen:

Ik heb nog altijd geen boek van Jozua Douglas gelezen, terwijl deze schrijver al lange tijd op mijn verlanglijst staat. Met het verschijnen van dit nieuwe prentenboek met deze gave titel en prachtige cover, wist ik gewoon dat ik dit boek wilde lezen en bekijken. Uitgeverij de Fontein super bedankt voor een recensie-exemplaar. De titel vind ik geniaal. Eefje Kuijl weet hier een prachtig, uitnodigend en sprekend beeld bij te illustreren, waardoor ik niet kan wachten om van het verhaal van Aapje Oeps te gaan genieten.

 

Het verhaal:

Dit prachtige prentenboek is door het heerlijke humoristische verhaal een en al herkenning voor ouder en kind. Aapje Oeps stuntelt er flink op los, dat kan want hij is de foutjeskampioen. Maar gelukkig uiteindelijk komt alles goed, want ook in Aapje Oeps schuilt een held.

Het boek bevat prachtige illustraties van Eefje Kuijl.

 

Conclusie:

Alleen al op de eerste pagina van dit onwijs leuke en grappige prentenboek zit ik te lachen. Wat een prachtig en krachtig begin om een verhaal te starten. Aapje Oeps wordt zo neergezet dat iedereen die dit boek leest zich hierin kan herkennen. Jozua Douglas weet door middel van een paar regels tekst per pagina een mooi, helder en sterk verhaal te vertellen.


Het prentenboek is prachtig geïllustreerd door Eefje Kuijl. Eefje Kuijl heeft een hele eigen en unieke illustratiestijl, haar kleurenpalet waarmee ze werkt, de texturen die ze in de illustraties verwerkt en ook de prachtige details in de illustratie zijn een feest om te bewonderen. Zeker als Aapje Oeps de stad in gaat, heb je enorm veel kijk- en ontdek plezier.


Het verhaal eindigt op geweldige wijze, waarmee Jozua Douglas een prachtige boodschap weet over te brengen. Hierdoor is het naast dat het een enorm grappig en leuk verhaal is, ook een verhaal met een krachtige boodschap.


Aapje Oeps, de foutjeskampioen is een feest om te lezen én om te bewonderen. Het enorm grappige en leuke verhaal bevat veel kijk- en ontdek plezier door de prachtige illustraties van Eefje Kuijl. In een kort en krachtig verhaal en de nodige humor weet Jozua Douglas een mooi verhaal met een krachtige boodschap over te brengen. Dit prentenboek is absoluut een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page