top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Adam - Dakloos – Peter Stallone

Van Uitgeverij Elikser werd ik verrast om deze veelbelovende roman te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789463655743 | 22 september 2023 | 340 pagina's Uitgeverij Elikser | Prijs €22,50


Voor het lezen:

Uitgeverij Elikser wist me te verrassen met deze roman. Het is het tweede deel van een serie, maar de uitgeverij vertelde me dat het verhaal ook prima losstaand gelezen kan worden. Het is het eerste boek van Peter Stallone dat ik ga lezen. Ik ben erg nieuwsgierig. Op de cover zien we een stad met veel hoogbouw, waarbij op de voorgrond een wat sjofele man loopt met een winkelwagentje. De ondertitel 'Wijsheid uit het woud transformeert de stad' maakt me nieuwsgierig.

 

Het verhaal:

Adam leefde en groeide op in de natuur op het geïsoleerde Richman landgoed. Nadat Richard Richman komt te overlijden, wordt Adam op geheel onverwachte wijze op zesentwintigjarige leeftijd in een onbekende wereld buiten het landgoed gezet. Hij kan beter dan wie dan ook overleven in de wildernis, maar over een maatschappij met mensen weet hij erg weinig. Een uitzichtloos leven op straat lijkt de enige optie, maar Adam legt zich niet neer bij de situatie. Hij wil de natuur redden en de mensen helpen die onrecht is aangedaan. Vele duizenden zijn van hem afhankelijk. Wijs, bewust en gedreven zoekt Adam zijn weg in een door hebzucht beheerste wereld.

 

Mijn ervaring:

Peter Stallone heeft een vlotte en krachtige schrijfstijl, waardoor het verhaal gemakkelijk en prettig leest. Daarbij heeft hij ook een hele eigen en unieke schrijfstijl, waarbij hij je constant door de verhaallijn heen, zijn idealistische kijk op een betere wereld, en zijn liefde voor de natuur en aarde constant in de verhaallijn laat doorsijpelen.


Het verhaal is geschreven vanuit Adam, dit personage dat een enorm idealistische persoonlijkheid heeft, mediteert en op elke mogelijke wijze liefde en aandacht voor de natuur en omgeving is een enorm contrast met de rest van de personages in het verhaal die juist enorm realistische, levendig en op verschillende eigentijdse wijze zijn neergezet. Hierdoor voelt Adam soms wat onnatuurlijk aan, ondanks dat het een enorm inspirerend en mooi personage is.


Het verhaal heeft een bijzondere, sterke en originele verhaallijn. Peter Stallone laat ons zien hoe onze huidige maatschappij steeds meer wordt beheerst door hebzucht en welke problemen hierdoor ontstaan. Hij schept overduidelijk een doemscenario van de gevolgen hiervan op lange termijn voor onze samenleving. Het personage Adam, de idealist, vormt hierin het sterke contrast. Peter Stallone laat door middel van Adam zien hoe de wereld verbeterd kan worden en er gewerkt kan worden voor een duurzamere en gelukkigere samenleving. Dit heeft hij in een brede verhaallijn met mooie wendingen en gebeurtenissen in beeld gebracht.


Adam - Dakloos is het tweede deel van de serie die ook prima losstaand gelezen kan worden. Peter Stallone heeft een erg vlotte en krachtige schrijfstijl, waardoor het verhaal fijn leest. In een prachtige verhaallijn laat Peter Stallone zien hoe we de door hebzucht beheerste wereld zouden kunnen transformeren naar een duurzamere en gelukkigere wereld. Ik heb genoten en nu ben ik wel erg nieuwsgierig naar het eerste deel en het vervolg hierop.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page