top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ademloos – Janice Bakker

Ik kreeg van De Verhalenfabriek de kans deze veelbelovende feelgood te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789461097699 | 2 april 2023 | 93 pagina's | Adobe ePub | Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €2,99


Voor het lezen:

Feelgood is een genre dat nooit gaat vervelen. Toen ik van De Verhalenfabriek de kans kreeg om dit e-book te lezen en recenseren, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. De uitnodigende en vrolijke cover die een heerlijk zomers gevoel geeft is iets waar ik nu enorm naar verlang. Het wordt mijn eerste kennismaking met Janice Bakker, dus ik ben enorm nieuwsgierig!

 

Het verhaal:

Nora maakt een nieuwe start in haar leven nadat haar relatie eindigt. Ze verhuist naar Utrecht en maakt een nieuwe droomstart met haar eigen bedrijf De Limonadebrigade. Helaas werkt haar gezondheid niet echt mee en ze krijgt van haar arts het advies een paar weken aan de kunst door te brengen. Alleen is het bijna hoogseizoen. Hoe vind je dan een betaalbare én beschikbare accommodatie? Nora's cliënt Hermien heeft de oplossing en geeft haar de sleutel van haar huis aan de kust. Nora hoopt op een paar weken rust, maar helaas dekt zwerfkat Guus en charmante fysiotherapeut Sam hier anders over. Dan duikt onverwachts ook nog eens haar ex-vriend op.. ofwel complete chaos.

 

Mijn ervaring: Wat een geweldige vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl heeft Janice Bakker. Voordat ik het in de gaten heb, zit ik compleet in het verhaal van Nora. Nora is enorm leuk neergezet. Ze is een vlotte, zelfstandige en krachtige vrouw en zonder moeite kan ik helemaal in het personage opgaan. Ook de andere personages, zoals Hermien, Nora, Sam, Danielle en Kris, ook verschillend en goed neergezet. De verhaallijn is leuk, origineel en kent zoveel leuke wendingen dat je je pret niet op kan. Het is het eerste verhaal waar ik een personage trof met astma en dat er rondom deze aandoening een verhaal was geschreven, dit vond ik super. Zo bracht het verhaal naast een heerlijk liefdesverhaal ook nog een beeld van wat astma voor iemand kan betekenen. Ademloos is een heerlijke feelgood met een originele en leuke verhaallijn. Zeker omdat het personage last heeft van astma geeft dat het liefdesverhaal iets extra's. Het is een verhaal, waar als je er aan begint, je het niet meer weglegt voordat je het uit hebt. Absoluut een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page