top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Afgeschreven – Angelique Haak

Ik kreeg van De Crime Company de kans om mee te doen aan de blogtour van deze veelbelovende nieuwe thriller. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789461097576 | 13 december 2023 | 336 pagina's De Crime Company | Prijs 21,99 en E-book 9,99


Voor het lezen:

Ik heb al veel goede en enthousiaste recensies over de boeken van Angelique Haak gelezen. Hierdoor ben ik enorm nieuwsgierig geworden. Met de aankondiging van haar nieuwe boek heb ik me direct met enthousiasme aangemeld voor de blogtour en had ik geluk. Dank je wel. Het boek heeft een intrigerende en uitnodigende cover. Op de duistere en donkere cover zien we een close-up van een vrouw met twee handen. Precies ter hoogte van haar gezicht is de pagina kapotgescheurd en is er een stuk tekst van copycat zichtbaar. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Sasja Winters schreef jaren geleden de populaire Maasstadmoorden-reeks en werd hiermee een bekend thrillerschrijfster. Na jaren is ze in de vergetelheid geraakt. Sasja kwam een aantal jaren eerder in opspraak nadat er een incident met haar uitgever plaatsvond. Daarna brak Sasja met de schrijfwereld en alles wat hiermee samen ging. Dan staat ineens de politie voor haar deur. Er is een jonge vrouw vermoord en de manier waarop komt Sasja erg bekend voor. De moordenaar heeft ook een boodschap voor Sasja: Voltooi de serie of er vallen meer slachtoffers!

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een proloog die vier jaar eerder plaatsvindt, hiermee weet ze gelijk de spanning en een setting van het verhaal neer te zetten die gedurende het verhaal steeds onheilspellender wordt. Ook weet ze me met het proloog nieuwsgierig te maken naar de rest van het verhaal. Angelique Haak heeft een erg realistische, levendige en vlotte schrijfstijl. Angelique Haak weet perfect op de juiste momenten haar verhaallijn te versnellen of te vertragen, ook weet ze direct een unheimisch gevoel in het verhaal te brengen, die gedurende het verhaal steeds sterker wordt. Het verhaal wordt voor het grootste gedeelte geschreven vanuit het hoofdpersonage, de thrillerschrijfster Sasja Winter. Sasja is op sterke en realistische wijze neergezet en goed uitgediept. Daarbij is ze een realistisch personage dat niet doorsnee is, maar ook als een tikkeltje geheimzinnig wordt neergezet. Angelique Haak geeft namelijk lange tijd niet alles bloot over het personage. De hoofdstukken van Copycat tussendoor bouwen de spanning razendsnel op. Tot aan het einde weet Angelique Haak je over dit personage in spanning te houden. Ook de andere personages worden sterk, divers en goed neergezet. Het verhaal heeft een enorme sterke spanningsopbouw. Hierdoor weet Angelique Haak ervoor te zorgen dat ik aan haar boek gekluisterd ben en het boek niet weg kan liggen. Als lezer, puzzelde ik dan ook echt mee, wie er achter Copycat en de misdaden zat. Angelique Haak weet op goede wijze twists in de verhaallijn te brengen die je als lezer niet ziet aankomen en de spanning nog meer verhoogt. De plottwist was sterk en verrassend, echt geniaal. Op mooie wijze weet Angelique Haak het verhaal af te ronden. Afgeschreven is een razend spannende en enorm goede thriller. Het is enorm levendig, realistisch en vlot geschreven. De personages zijn op sterke wijze en divers neergezet. Als lezer puzzelde ik dan ook echt mee en kon ik het boek niet los laten, omdat de spanning zo hoog bleef. Deze pageturner is absoluut een must-read.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page