top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Alle mensen zijn (niet) gelijk – Ilse Bockstaele

Ilse vroeg me of ik haar nieuwe boek wilde lezen en recenseren. Ja natuurlijk, wilde ik dat. De bijzondere cover alleen beloofd een bijzonder verhaal.

Nederlands | E-book | 9789493266438 | Druk: 1 | december 2021 | 258 pagina's | Adobe ePub | Godijn Publishing


Beschrijving:

Na de periode van de Vele Oorlogen leven de mannen en de vrouwen gescheiden. De droom van vele vrouwen van een leven in vrede is werkelijkheid geworden.

Enkel voor de voortplanting hebben ze elkaar nog nodig en dus zetten ze in de laboratoria alles op alles om de Totale Autonomie te bereiken. Ze komen steeds dichter bij hun doel, maar dan ontmoet Zeia in het Niemandsland tussen de enclaves Thijn. Is dit de voorbode voor een nieuwe oorlog? Waarom verspreidt Sarah Astrid, de leidster van de vrouwenenclave, fake news? En hoe komt het dat Zeia alleen nog maar aan Thijn kan denken?

 

Voor het lezen:

De cover van het boek is bijzonder. Wanneer je goed kijkt zie je dat er meerdere beelden in het beeld op de omslag te zien zijn. Dit beloofd een bijzonder boek.


Conclusie:

We beleven het verhaal vanuit Zeia. Ze groeit op in een wereld waarin mannen en vrouwen gescheiden van elkaar leven. Ze wordt dagelijks geïndoctrineerd met alle slechte eigenschappen die mannen zouden hebben waardoor dat ze voor hun veiligheid gescheiden van elkaar moeten leven. Aangezien Zeia hiermee opgroeit en niet anders kent neemt ze die gedachtes over. En dan ontmoet ze Thijn in het stuk niemandsland die de wereld scheidt tussen de twee enclaves.


Ilse heeft een hele eigen en unieke schrijfstijl. Het verhaal leest heerlijk vlot en krachtig weg en soms zijn haar zinnen bijna poëzie. Er zit een mooi ritme en en gebruik van woorden in de schrijfstijl van Ilse. Ze heeft ook op een hele leuke manier verschillende songteksten in het verhaal verwerkt die perfect haar mooie verhaal aan weten te vullen.


De personages Zeia en Thijn leren we in het verhaal tot bijna in de finesse kennen. Ze heeft ze beide unieke en sterke persoonlijkheden gemaakt die zich prachtig weten te ontwikkelen door de loop van het verhaal.


De verhaallijn was enorm origineel en zette mij als lezer aan het denken over de boodschap die Ilse met haar verhaal duidelijk wilde maken. We zijn allemaal in meerdere of mindere mate zowel mannelijk als vrouwelijk. Wat gebeurt er als je jezelf in een hokje dwingt? Als je in een hokje mag leven en niet gewoon per moment mag en kan wisselen tussen die twee kanten? Hoe zou het leven er werkelijk uitzien als we ons zouden opsplitsen?


Deze originele young adult heeft me zeker aan het denken weten te zetten en was bijzonder, mooi en fascinerend verhaal. Ik heb ervan genoten.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
20 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page