top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Alles is relatief – Marjolein Vrijenhoek

Ik kreeg de kans om deel te nemen aan de blogtour van het nieuwe boek van Marjolein Vrijenhoek. Next reads onwijs bedankt voor deze kans!

Nederlands | E-book | 9789032520304 | 15 mei 2023 | 253 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij VBK Lab | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Ik was dolblij toen ik de oproep zag voor bloggers om deel te nemen aan de blogtour van Alles is relatief. Hier hoefde ik dan ook geen moment over na te denken. Bij het zien van deze vrolijke illustratieve cover die het ultieme feelgood gevoel geeft wist ik dat ik het boek van Marjolein Vrijenhoek wilde ontdekken. Het is mijn eerste kennismaking met deze schrijfster maar ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Net gescheiden boekt Lara een eenoudervakantie in de Dordogne op een camping met haar puberdochter en -zoon. Dordogne is vanaf vroeger al haar favoriet, maar haar ex wilde hier niet heen. Nu ze gescheiden is grijpt ze direct haar kans. Onder de Franse zon ziet ze zichzelf en ook haar kinderen weer opbloeien en lijkt ze zichzelf na al die jaren weer terug te vinden. Ze merkt daarbij dat ze ook nog prima in de smaak valt. Niet enkel bij de andere single parents, maar ook bij campingbaas Mathieu. Wanneer na twee weken haar kinderen opgehaald worden door haar ex, besluit Lara er nog een weekje alleen aan vast te plakken. Dan wordt ze ruw uit haar roze wolk gehaald door een alarmerend telefoontje. Haar grootste nachtmerrie is werkelijkheid geworden. Lara komt voor de keuze te staan die bepalend is voor haar toekomst en haar gezin.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is zo levendig, vlot, luchtig en krachtig geschreven, waardoor je gelijk vanaf de eerste bladzijde compleet in het verhaal zit. Dit is ultiem leesgenot! De personages zijn onwijs leuk en goed neergezet en daarbij ook uniek. Het is leuk, hoe Marjolein iedereen echt een eigen persoonlijkheid in het verhaal weet te geven. Daarbij weet ze het hoofdpersonage Lara enorm goed uit te diepen en ook haar gedachten en gevoelens goed te verwoorden.


De verhaallijn is origineel, leuk en sterk. Het kent een goede afwisseling tussen de gebeurtenissen, heeft leuke wendingen en bevat een flinke dosis humor, realisme en herkenbaarheid, waardoor je als lezer echt de pret niet op kan. Het beeld van de gescheiden ouder, de twee ongelofelijke pubers en hun gedrag en handelingen, maar ook de opbloeiende liefde en de grote ramp zorgen ervoor dat het verhaal je weet te boeien. Het verhaal kent daarbij vrij korte hoofdstukken waardoor je alsmaar door blijft lezen. Het verhaal ontvouwt zich op chronologische volgorde waardoor het gemakkelijk te volgen is. De opbouw naar het plot is sterk en zeker wanneer de schrik me om het hart slaat en ik denk... Lara doe dit alsjeblieft, alsjeblieft niet... komt het uiteindelijk toch allemaal goed zoals ik echt gehoopt had.


Alles is relatief is een heerlijke levendige, realistische, luchtige en prachtige feelgood met een flinke dosis humor. Het is bijzonder hoe Marjolein de thema's loslaten en hervinden op zo'n prachtige wijze in een mooie verhaallijn heeft weten te gieten. Daarbij is het echt een verhaal, waarbij je je even compleet in de zonnige Dordogne waant. Het boek is echt van begin tot het einde een genot! Ik zeg mega dikke aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page