top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Alles op alles – Marijke Vos

Ik zag dat deze opnieuw uitgegeven werd en ik had het boek nog niet gelezen. Hoogste tijd om me aan dit verhaal van Marijke Vos te wagen.

Nederlands | Luisterboek | 9789047204992 | juli 2019 | Verteller: Liss Walravens |

Speelduur: 08:38:55 | Uitgeverij Loft Books | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Ik ben dol op de schrijfstijl van Marijke Vos. Tot nu toe kan ik niets anders zeggen dan dat alles wat ik van haar gelezen en geluisterd heb, me enorm goed is bevallen. Dit boek heb ik tot op heden nog niet gelezen, maar nu met een nieuwe herdruk, de hoogste tijd om ook dit verhaal te verslinden. Aangezien alle voorgaande boeken me zo goed bevallen zijn, is de verwachting dan ook hoog. Hopelijk wordt dit ook weer een op en top feelgood.

 

Het verhaal:

Nadja is zojuist aan haar sabbatical begonnen, wanneer oudtante Ella een beroerte krijgt. Ze twijfelt dan ook geen moment en reist naar Ella's kleine huis in Engeland. De plek waar ze vroeger met haar zus enorm graag kwam. Het huisje van Ella staat aan de rand van landgoed Stonewood. Als kind fantaseerde ze er al op over het prachtige landhuis, al was Ella duidelijk, ze mochten er niet bij in de buurt komen. Nadja vind het oude dagboek van Ella en stuit op een mysterieuze geschiedenis. De nieuwsgierigheid naar het landhuis van Stonewood groeit. Waarom is het al zo lang onbewoond?

Nadja's verblijf wordt ruw verstoord wanneer de arrogante nieuwe eigenaar van het landgoed opduikt en het prachtige landhuis wil slopen. Benjamin en het miljoenbedrijf Logan Enterprises denken enkel aan geld. Nadja zet met de dorpsbewoners alles op alles om het prachtige landhuis te herstellen. Is Benjamin wel echt de vijand?

 

Mijn ervaring:

Liss Walravens heeft een enorm prettige stem en spreektempo. Daarnaast spreekt de schrijfstijl van Marijke Vos me enorm aan. Ze schrijft volt, krachtig en vol gevoel en emoties. Ik bewonder echt haar schrijftalent. Ik had dan ook weinig tijd nodig om compleet in het verhaal op te gaan.


Het karakter Nadja heeft Marijke Vos enorm goed neergezet en zonder moeite voel en leef je met haar mee. Ook de andere karakters die in het verhaal aan bod komen zijn uniek, onderscheidend en heeft ze enorm levendig neergezet. De dialogen die Marijke Vos in het verhaal brengt maken alsof je het verhaal als een film beleefd. De verhaallijn is op en top feelgood. Je beleeft de hele rollercoaster aan emoties, een lach, verbazing, verontwaardiging, ongeloof en een traan voeren de revue tijdens het verhaal. Ook al was het plot enigszins te verwachten het stelde me absoluut niet teleur en maakte een geweldig einde aan het al heerlijke verhaal. Ook het mooie epiloog deed er nog een schepje bovenop.


Ik heb echt genoten van deze prachtige feelgood. 'Alles op alles' is absoluut het lezen of luisteren waard, waan je mee naar het prachtige landgoed van Stonewood en de romances die zich daar afspeelden en afspelen. Ik weet zeker dat als je van feelgood houdt, dat je ervan gaat genieten.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page