top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Alles op alles – Paul Cleave

Deze veelbelovende thriller lag al enige tijd op mij te wachten...

Nederlands | Paperback | 9789021036694 | 28 maart 2023 | 288 pagina's | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Prijs €21,99


Voor het lezen:

Ik heb al zoveel lovende reacties en recensies gelezen over dit boek van Paul Claeve, dat het voor mij ook een absolute must-read werd. Helaas kwam ik er door de drukte lange tijd niet aan toe, maar nu is het eindelijk zo ver. Het is mijn eerste kennismaking met schrijver Paul Claeve, dus ik heb geen idee wat ik van zijn schrijfstijl moet en kan verwachten. Wel heb ik hoge verwachtingen door de reacties.

 

Het verhaal:

Als Alyssa Stone vermist raakt zet hulpsheriff Noah Harper alles op alles en overschrijdt hij grenzen om het jonge meisje te vinden. Zijn reddingsactie, die slaagt, kost hem zijn vrouw, baan en woonplaats. Noodgedwongen moet Noah ergens anders een nieuw bestaan opbouwen. Dan volgt er twaalf jaar later een telefoontje. Alyssa is opnieuw spoorloos verdwenen. Hij heeft haar een belofte gedaan: hoever gaat hij ditmaal om haar te vinden? Hij keert terug naar Acacia Pines en komt oog in oog te staan met zijn verleden...

 

Mijn ervaring:

Wat een onwijs fijne, vlotte en levendige schrijfstijl heeft Paul Cleave. Hij weet je direct met het spannende begin mee te sleuren. Paul Cleave weet zijn verhaal met enorm veel gevoel en overtuiging te brengen. Op zo'n wijze dat ik het verhaal helemaal voor me zie. Daarbij heeft hij een perfect gevoel voor tempo en versnelt en vertraagt hij de verhaallijn op de juiste momenten.


De personages, met name het hoofdpersonage Noah, heeft hij op sterke wijze neergezet. Daarbij weet hij de unieke personages op zo'n manier in het verhaal neer te zetten dat je als lezer ook enorm goed de verhoudingen en de spanning tussen de personages ervaart. Dit verhoogt zeker het levendige en realistische gevoel van het verhaal.


De verrassende, sterke en goede verhaallijn heeft een goede opbouw. Daarbij weet Paul Cleave je te verrassen met twists die je niet aan ziet komen, die absoluut invloed hebben op de spanning en de kracht van de verhaallijn. Het verhaal heeft een vrij brede verhaallijn, waardoor je ook een goed beeld krijgt van Acacia Pines en de plaatselijke omgeving. Bij het plot vallen de puzzelstukjes op geniale en verrassende wijze samen, want ook hierbij weet Paul Cleave me wederom met het verhaal te verrassen. Met een krachtig en goed einde weet hij het verhaal af te sluiten.


Alles op alles heeft mijn hoge verwachtingen overtroffen. De personages zijn op sterke wijze neergezet, maar wat me het meest verraste was de verhaallijn die vol zit met goede twists. Hij heeft een levendige en vlotte schrijfstijl, waardoor je echt in het verhaal op kan gaan. Het verhaal zit enorm goed in elkaar en is erg spannend. Een dikke aanrader, ik ga zeker meer van Paul Cleave lezen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page