top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Alles wat je maar wenst – Sandra J. Paul

Ik heb met enorm veel plezier al meerdere jeugdboeken van Sandra J. Paul gelezen. Deze cover wist me gelijk te overtuigen dat ik ook dit boek weer wilde lezen. Van uitgeverij Hamley Books kreeg in de kans dit boek te lezen en recenseren. Dank je wel.

Nederlands | E-book | 9789464208429 | 27 oktober 2022 | 108 pagina's | Adobe ePub | Uitgeverij Hamley Books | €8,99


Voor het lezen:

Ik heb al met enorm veel plezier andere jeugdboeken van Sandra J. Paul gelezen. Bij het zien van deze cover wist ik zeker dat ik ook dit boek van Sandra J. Paul wilde lezen. Het is een prachtige, inspirerende en magische cover. We zien een jongen met daarom heen een magisch licht met een weg naar een kasteel. De magie spat echt van het boek en doordat de rest donker is spatten zowel het beeld als de titel echt van de cover. Ik heb hoge verwachtingen van het verhaal en ik kan dan ook niet wachten om er aan te gaan beginnen.

 

Het verhaal:

Simon is geen zorgeloze jongen. Alles behalve zelfs. Zijn jongere broertje Noah is geborgen met een ernstige, onverklaarbare en daarmee ook ongeneselijke ziekte die het leven van het hele gezin compleet op zijn kop zet. Dan begint Simon nachtmerries te krijgen over een andere wereld met een donker kasteel. Hij hoort stemmen die hem naar het kasteel lokken waar hij zich niet tegen kan verzetten. Gelukkig wordt hij iedere keer net op tijd wakker. Wanneer de gezondheid van Noah ernstig verslechterd en de artsen niks meer kunnen betekenen, ontdekt Simon dat zijn dromen leiden naar een duistere magiër die invloed heeft op de gezondheid van zijn broertje. Kan Simon Noah redden?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met de thuissituatie van Simon. Hier werd ik als lezer zo door geraakt dat ik snel compleet in het verhaal op ging. Ondanks dat het een enorm heftige thuissituatie is, weet Sandra J. Paul het wel zo te beschrijven dat het echt een jeugdboek blijft. Hier heeft ze enorm goed rekening mee gehouden. Daarnaast heeft Sandra J. Paul ook met haar schrijfstijl weer enorm goed rekening gehouden met de jeugdige lezertjes door haar zins- en woordkeuze.


De verschillende personages in het verhaal zijn echt verschillend en goed neergezet. Je kan je als lezer een goed beeld vormen van de verschillende personages in hoe dat ze eruit zien en ze hebben ook echt een eigen tone-of-voice.


De verhaallijn is goed in elkaar gezet. Door de switch tussen de realiteit en de droomwereld waar Simon iedere keer naar afdwaalt zorgt het heftige verhaal voor een heerlijke magische en avontuurlijke afwisseling. Beide verhaallijnen zijn bijzonder origineel en sterk en door de afwisseling blijf je als lezer geboeid en verder lezen, omdat je wilt weten hoe het gaat eindigen met zowel Simon als Noah.


Wauw! Wat een fantastisch jeugdboek heeft Sandra J. Paul neer weten te zetten. Naar mijn mening haar beste werk qua jeugdboeken. Ik heb er enorm van genoten en ik weet zeker dat er met mij enorm veel jeugdige lezertjes van zullen genieten. Het is een heerlijk magisch en avontuurlijk jeugdboek geworden.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page