top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Alles wat schittert – Danielle Steel

Ik was een van de gelukkigen die deel mocht nemen aan de buddyread van Ilona en LS Amsterdam. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789021038698 | 28 september 2023 | 368 pagina's Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Prijs €21,99


Voor het lezen:

Dit wordt mijn eerste boek van Danielle Steel dat ik ga lezen. Ik heb al zo verschrikkelijk veel positieve en lovende reacties en recensies gelezen over haar boeken, dat ik niets liever wil dan dit ook eens zelf te gaan ervaren. Van Ilona kreeg ik de kans om mee te doen aan de buddyread van LS Amsterdam. Super bedankt. Ik heb hoge verwachtingen. De cover is prachtig en uitnodigend. Door het goudfolie wordt de titel nog eens extra in kracht versterkt, daarbij is het een sfeervol, warm en mooi beeld. De ondertitel "De sleutel naar geluk ligt dichterbij dan je denkt" maakt me erg nieuwsgierig.

 

Het verhaal:

Coco heeft een fijn en mooi leven. Haar ouders zijn succesvol en ze heeft van haar liefhebbende ouders alle kansen in het leven gekregen. Ze bezit de schoonheid en creativiteit van haar moeder en de ijver en het doorzettingsvermogen van haar vader. Ze studeert journalistiek aan Columbia en met nog twee semesters te gaan, is het einde in zicht. Daarnaast heeft ze een zomerbaan van haar dromen bij een tijdschrift. Het leven lijkt haar toe te lachen totdat het noodlot toeslaat.

Coco voelt zich verscheurd, hopeloos en verloren. Ze moet een weg zien te vinden in de wereld zonder de familie van wie ze hield. Coco is vastbesloten haar eigen weg te volgen en haar dromen na te jagen. Ze verhuist naar Londen, waar ze verliefd wordt en terechtkomt in een glamoureuze wereld. Coco denkt gevonden te hebben wat ze zoekt, maar is dit de wereld die haar werkelijk geluk geeft?

 

Mijn ervaring:

Danielle Steel heeft een enorme sfeervolle, warme en filmische schrijfstijl. Zonder moeite waan ik me helemaal in het verhaal en het leven van Coco. Daarbij is het verhaal erg vlot en fijn geschreven, je loopt gedurende het lezen niet vast op lange zinnen, waardoor je compleet van het prachtige verhaal kan genieten. Het hoofdpersonage Coco is super goed neergezet en uitgediept. Het personage is erg goed beschreven en ook met de gevoelens en emoties van Coco kan ik als lezer helemaal mee gaan. Het is echt een personage dat me aan het hart gaat. Naast Coco zijn ook de andere personages op sterke wijze neergezet. Het is mooi hoe Danielle Steel in het verhaal zo uiteenlopende en verschillende personages heeft weten te verwerken. Hierdoor wordt het een erg realistisch en levendig verhaal. Ook de verhoudingen tussen de verschillende personages zijn voelbaar gedurende het verhaal. Het verhaal heeft een prachtige, mooie en aangrijpende verhaallijn. Ik kan niets anders zeggen dan dat het prachtige verhaal me heeft weten te raken. De gebeurtenissen en wendingen hielden me in de greep en ik had moeite om gedurende de buddyread het verhaal maar tot de helft te lezen en dan te moeten stoppen. Ik kon gedurende het verhaal helemaal mee voelen met Coco, aan de andere kant had ik, als buitenstaander, ook vaak het idee, 'Coco, niet doen!' Deze wisseling van gevoelens die het verhaal me gaf zorgde ervoor dat het verhaal me ook echt wat deed. Danielle Steel weet levensthema's als rouw, verliefdheid, vriendschap, liefdes verdriet, ziekte en de zoektocht naar geluk op prachtige wijze in dit boek samengebracht tot een mooi verhaal. Wel moet ik zeggen dat ondanks dat ik gedurende het hele verhaal hoopte op een bepaald einde dit op hele vlotte wijze op de laatste paar pagina's van het verhaal plaatsvond. Van mij persoonlijk had dit iets langer verwoord mogen worden. Alles wat schittert is een prachtige, mooie en aangrijpende roman. Het verhaal wist me echt te pakken, zeker doordat ik als lezer echt mee voelde met het hoofdpersonage en de gebeurtenissen die zich voordoen. Ook de andere uiteenlopende personages zijn op sterke wijze neergezet. Danielle Steel heeft een sfeervolle, levendige en filmische schrijfstijl, waardoor ik compleet in het prachtige verhaal op ging. Na dit boek wil ik zeker meer van Danielle Steel gaan lezen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page