top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Alpengloed – Eva Linden

Ik kreeg deze serie van Eva cadeau en ze had me niet blijer kunnen maken. Na het lezen van deel 1 wil ik ook niets liever dan gelijk door gaan in deze geweldige serie.

Nederlands | Paperback | 9789082750409 | Druk: 2 | m2017 | 340 pagina's | Uitgeverij We will shoot| Prijs €10,00


Voor het lezen:

Na het fantastische en enorm spannende deel 1, wil ik gelijk verder in deze serie. Ik moet en zou weten hoe dit spannende avontuur van Mathias en Mila gaat aflopen. Bij deel 1 heb ik zo goed als constant op het randje van mijn stoel gezeten, omdat ik zo in het verhaal gezogen was en het zoooo spannend was dat ik gewoon niet kon stoppen met lezen. Gelukkig kan ik dan ook gelijk door met deel 2. Ik ben benieuwd of dat Eva de spanningsboog nog altijd zo scherp gespannen kan houden en wat dit tweede deel gaat brengen.

 

Het verhaal:

Mathias ontwaakt in donker en stilte. Is hij dood? Nee, na alles wat hij heeft meegemaakt voelt hij zich springlevend. Nog altijd zit de Yua op hun hielen en zijn ze van plan alles te vernietigen. Mathias wil hem en Mila hoe dan ook van die plek vandaan zien te krijgen, maar hoe? Zal het hem met zijn lucide krachten eindelijk lukken?

Inmiddels kennen Mila en Mathias elkaar al een jaar, een jaar waarin enorm veel is gebeurd. Samen gingen ze de strijd aan tegen de Yua, de vreselijke wezens die de droomwereld in hun macht hebben en van plan zijn hun macht nog verder uit te breiden.

Toen Mathias zijn 'Ultieme Nachtmerrie' van de Yua kreeg is hij in die droom gestorven. Sindsdien is hij droomdood. Hij zit vast in de Grijze Zone, een zone tussen dromen en waken in. Mila heeft zich in deze zone bij hem gevoegd ook al is ze nog altijd springlevend. Slagen de twee erin om de Yua te verslaan en te ontsnappen uit de droomwereld? Of wordt alles één grote nachtmerrie?


'Alpengloed' is het spannende vervolg op 'Maanziek' waar de lezer nog dieper doordringt in de duistere krochten van de droomwereld.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal sluit naadloos aan op Maanziek. En omdat ik letterlijk van het ene boek dichtslaan direct in dit tweede deel start lees ik zonder enige moeite door in het verhaal. Toch heeft Eva voor de lezer die dit niet doet een goede intro geschreven die een goede terugkoppeling geeft op wat er eerder gebeurde in Alpengloed.


Ook ditmaal weet Eva een indrukwekkende en ijzersterke verhaallijn neer te zetten. Het sluit perfect aan op deel 1 maar het is wel een nieuwe en originele verhaallijn. Ditmaal in het teken van de Alpengloed. De twee hoofdkarakters Mathias en Mila weet Eva nog verder uit te diepen, maar ook de karakters zelf lijken te groeien en te evolueren. Langzaam beetje bij beetje worden ze meer volwassen en krijgen ze meer zelfkennis. Wat ik ook enorm goed vind is dat je als kennis ook steeds meer info en diepgang over de droomwerelden en de Yua opdoet. Ook is het enorm leuk dat er meerdere karakters inmiddels in het verhaal zijn gekomen, die zich bij Mathias en Mila aansluiten om de Yua te verslaan. Het plot was echt het allerlaatste wat ik verwachte en wist me dan ook van mijn sokken te blazen.


Het tweede deel van deze serie laat het verhaal echt groeien en het krijgt steeds meer diepgang. Ook ditmaal was het boek zo ontzettend spannend dat ik wederom op het puntje van mijn stoel gezeten heb. Deze spannende en avontuurlijke reis in de droomwereld van Mathias en Mila is gelukkig nog niet voorbij, want er is ook nog een derde deel van deze geweldige serie!


Het boek is te koop via de website van Eva

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page