top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Als doden spreken – Mel Hartman

Ik ben net klaar met deel 1,en die was GEWELDIG!! Dus nu gelijk verder in deel 2 van deze serie


Nederlands | Hardcover | 9789463967648 | Druk: 1 | februari 2021 | 350 pagina's


Beschrijving:

Aprils leven is een rommeltje. Ze is gevlucht omdat ze haar gave niet onder controle heeft en bang is om haar vrienden te doden, en als ze de mensen van wie ze houdt niet wil verliezen, moet ze hen de waarheid over zichzelf vertellen. Dan is er nog een journaliste, Annie Hemmings, die heeft ontdekt dat April geen mens is. Ze wil dit nieuws bekend maken en met de hele wereld delen. Om meer bewijs te vinden, brengt Annie een vriendin van April in gevaar. Dit kan April natuurlijk niet laten gebeuren. April moet haar gave gebruiken om enkele moordenaars tegen te houden, maar verliest ze nu door het inzetten van haar gave zichzelf. Gelukkig krijgt ze ook deze keer ook hulp van enkele machtige vrienden van Terr, onder wie Sekhmet, de Godin van ziekte en verderf. Gaat het hiermee April en haar vrienden lukken om Annies plan te voorkomen?

 

Voor het lezen:

Deel 1 is net uit en natuurlijk wil ik weten hoe het verhaal van April verder gaat. Ook al was deel 1 een afgerond verhaal, ik wil weten wat haar nog meer te wachten staat.


Tijdens het lezen: Ook dit deel kan ik gewoon niet wegleggen. De manier waarop Mel Hartman schrijft en weet de verhaallijn boeiend te houden is gruwelijk goed. Ook bij dit boek heb ik loop ik aan tegen, nee nog 1 hoofdstuk dan leg ik ‘m even weg. Maar uiteindelijk stop ik niet en lees ik door.


Conclusie: Wederom is ook dit deel van de dodenreeks een verrassend goed boek. Ik denk dat ik het zelfs nog beter vond als het eerste deel. De personages uit het eerste deel en ook een aantal nieuwe komen aan bod in deel 2. Vanwege deel 1 ben je inmiddels bekend van de personages en de verhoudingen tot elkaar, zodat je gelijk helemaal in het verhaal en de wereld van April zat. Ook dit deel was, net als vorig deel, weer opgedeeld in vrij korte hoofdstukken die ieder begonnen met een mooie quote en foto. Mel kan echt zo verschrikkelijk goed schrijven. De verhaallijn deze keer was weer zo verschrikkelijk spannend. Ik vind het enorm sterk hoe ze zowel spanning, humor, blijdschap, verdriet.. ofwel een hele wereld aan emoties in het boek kan brengen. Ook de manier hoe dat ze zoveel onverwachte wendingen aan het verhaal weet te brengen, zorgt ervoor dat je door wil lezen. Wat een schrijftalent is Mel Hartman. Helaas, helaas, deel 3 is nog niet uit. En ik moet eerlijk zeggen, ik baal verschrikkelijk, want ik kan gewoon niet wachten. Ik wil gewoon doorlezen!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page