top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Als dromen doden – Mel Hartman

De cover spreekt me enorm aan, ik vind de vormgeving echt prachtig. Ik zag de cover en zonder verder de achterkant gelezen te hebben dacht ik… deze wil ik lezen.


Nederlands | Hardcover | 9789463967259 | Druk: 1 | juni 2020 | 300 pagina's


Beschrijving:

We volgen de verhaallijn van April Charles, een 18-jarige vrouw die liever lui dan moe is. Ze werkt in een funerarium, is dol op fantasy verhalen en heeft leuke vrienden en een relatie met Zev en Ilse. Buiten haar beste vriend en mede haar baas is niemand op de hoogte van haar afkomst. April komt namelijk niet van aarde, maar van Terr. De wereld waarin we als mensen alleen terecht komen als we dromen.


Ze is half sirene en half ripper. Met haar stem kan ze de doden tot leven wekken en levenden beïnvloeden. Het gebruik van haar gave heeft wel gevolgen. Wanneer ze deze gebruikt komt haar duistere kant komt dan tevoorschijn en wil bezit van haar nemen. Het kost haar grote moeite om dit onder controle te houden.


Op een dag wekt ze per ongeluk een dode tot leven wanneer ze op haar werk loopt te neuriën. Deze doden komt ook van Terr en brengt haar verontrustend nieuws wanneer deze doden om een laatste wens van April vraagt. April zegt ja, zonder te weten welke consequenties ze hiermee over haar afroept. Het blijkt dat een groep menselijke psychopaten van plan zijn om Terr tot exclusieve vakantiebestemming voor de allerrijkste te veroveren. Ze hebben namelijk ontdekt dat deze wereld vol fascinerende wezens zit en er amper regels zijn.


Wanneer April dit te weten komt, weet ze dat ze in actie moet komen. Dit mag niet gebeuren.

 

Voor het lezen:

Dit boek is onderdeel van een boekenserie. En laat ik die nu enorm graag lezen. Het genre, young adult fantasy, is een genre wat ik op het moment erg graag lees. Ik vind het heerlijk om in een fantasiewereld op te gaan.


Tijdens het lezen: Ik kan het boek gewoon niet wegleggen. Zelfs tijdens het eten koken en tijdens het eten kan ik het boek gewoon niet wegleggen. Iedere keer neemt het verhaal nieuwe wendingen en moet ik gewoon verder lezen.


Conclusie: Het boek leest echt ongelofelijk lekker weg. De schrijfstijl van Mel is vlot en krachtig. Je waant je snel in het verhaal en in de wereld van April, want dit beschrijft ze ongelofelijk sterk en goed. De hoofdstukken zijn redelijk kort en ieder hoofdstuk begint met een mooie quote en een foto. De personages in het verhaal zijn allemaal goed beschreven, waardoor je echt een goede voorstelling van alle personen en wezens in het verhaal kan maken. Vaak eindigt het hoofdstuk met een cliffhanger waardoor dat je het boek gewoon niet weg kan leggen en verder wil lezen. Tegen dat “probleem” liep ik dus ook aan. Ook gebeuren er veel onverwachte dingen waardoor het verhaal je echt blijft boeien. Ook vind ik het erg leuk dat April in dialoog gaat met jou als lezer, waardoor je echt helemaal in het verhaal zit, echt briljant! Ik ben enorm blij dat deel 2 al uit is en dat ik deze ook al in huis heb, want ik wil doorlezen! Ik vind het een bijzonder mooi boek en zeker niet zomaar een Young Adult boek. Dit boek krijgt zeker een heel mooi plekje in mijn boekenkast, want dit is echt een pareltje en ik ga gelijk aan deel 2 beginnen!

Echt deze serie is een ABSOLUTE MEGA MEGA DIKKE aanrader!!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page